Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: «Όχι» κοσμηματοπωλών στα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές


«Τα ταμεία θα παραμένουν άδεια ενώ θα αυξηθούν τα λειτουργικά έξοδα μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα ισχνά έως ανύπαρκτα κέρδη» σημειώνει ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών.

Αντίθετος με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εμφανίζεται ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο δεν θα έρθει αύξηση του τζίρου.

«Στη σημερινή αναποτελεσματικότητα της λειτουργίας της αγοράς, έρχεται να προστεθεί η δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Μια κίνηση που θα εντείνει τον αθέμιτο ανταγωνισμό, απορυθμίζοντας περισσότερο τη διάρθρωση της αγοράς. Βασιζόμενοι στην πείρα μας, η οποία μετρά χρόνια, η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν θα φέρει αύξηση του τζίρου στα ταμεία των επιχειρήσεών μας, αλλά αντίθετα θα διαταράξει το οικογενειακό, προσωπικό και κοινωνικό πλαίσιο των ανθρώπων της αγοράς. Τα ταμεία θα παραμένουν άδεια ενώ θα αυξηθούν τα λειτουργικά έξοδα μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα ισχνά έως ανύπαρκτα κέρδη» σημειώνει ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών.

«Επιπλέον θα πρέπει να αποσαφηνισθεί ότι τις Κυριακές θα λειτουργεί ένα μέρος της αγοράς. Ο δευτερογενής τομέας, οι δημόσιες και οι τραπεζικές υπηρεσίες, που αποτελούν μέρος του μηχανισμού της αγοράς, θα παραμένουν κλειστά. Στην ουσία λοιπόν, υπό τις σημερινές συνθήκες, θα πρόκειται για μία «βόλτα» στις βιτρίνες των καταστημάτων της αγοράς, που προσφέρεται προς χάριν οφθαλμών για όσους ξεκουράζονται και βαρύτατη επιβάρυνση για τους καταστηματάρχες, των οποίων οι οικογενειακές εστίες θα μετατραπούν σε τόπους διασταύρωσης με τα μέλη των οικογενειών τους» σημειώνει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, «αν πραγματικά πιστεύαμε, έστω και μια στιγμή, ότι υπάρχει πιθανότητα, με τις υπάρχουσες καταστάσεις, η λειτουργία των καταστημάτων μας τις Κυριακές να αποφέρει χρήματα στα ταμεία των επιχειρήσεών μας, θα ήμασταν ένθερμοι υποστηρικτές της. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όμως ότι η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τη σωστή οργάνωση των δομικών στοιχείων της αγοράς και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να προσανατολιστούμε».



voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...