Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Αθώοι οι 7 συλληφθέντες της κατάληψης «Ορφανοτροφείο»

Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι επτά συλληφθέντες κατά την - προ ημερών - αστυνομική επιχείρηση στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του πρώην Ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, που τα τελευταία χρόνια τελεί υπό κατάληψη.

Συντασσόμενο με την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας - που στάθηκε στην έλλειψη δόλου των κατηγορουμένων - το δικαστήριο αθώωσε τους επτά κατηγορούμενους για την πράξη της «αυθαίρετης κατάληψης δημόσιου χώρου». Επιπλέον, αθώωσε έναν εξ αυτών για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής.

Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν δύο μάρτυρες αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν, η έρευνα οργανώθηκε, έπειτα από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία ότι στο υπό κατάληψη κτίριο μεταφέρονται βόμβες μολότοφ.

Από την πλευρά του, νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, στην οποία παραχωρήθηκε από το υπουργείο Υγείας η χρήση του κτιρίου, επεσήμανε ότι οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν στα έξοδα συντήρησης του κτιρίου (λογαριασμοί νερού, ρεύματος κ.ά).

Ο ίδιος τόνισε ότι το οίκημα παραχωρήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την κατασκευή ιδρύματος φιλοξενίας χρόνιων πασχόντων, ενώ εκκρεμεί στην αρμόδια Αρχή η άδεια κατεδάφισης του κτιρίου, λόγω των προβλημάτων στατικότητας που διαπιστώθηκαν σ' αυτό.

Οι κατηγορούμενοι - έξι άνδρες και μία γυναίκα - απολογούμενοι, δήλωσαν άγνοια για το γεγονός ότι το οίκημα ανήκει στο υπουργείο Υγείας, επισημαίνοντας την καλή συνεργασία που είχαν με τους εκπροσώπους της Μητρόπολης. Σημείωσαν δε ότι «οι άνθρωποι της Εκκλησίας ουδέποτε μας ζήτησαν να φύγουμε από το χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...