Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Μπλόκο ΜΑΤ σε πορεία εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δεν τους επέτρεψαν να κάνουν πορεία


Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ ήρθαν το πρωί του Σαββάτου εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί, που επιχείρησαν να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλούσε στη ΔΕΘ.

Οι εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονται για τη "σφαγή" στο Δημόσιο και το καθεστώς κινητικότητας και διαθεσιμότητας, είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο στην προσπάθειά τους να ξεκινήσουν πορεία τα ΜΑΤ, που έχουν μετατρέψει την πόλη σε "φρούριο" δεν τους το επέτρεψαν.

Όπως κατήγγειλε, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, εκ μέρους της ΠΟΕ ΟΤΑ ο Μηνάς Μοναστηρίδης "τα ΜΑΤ δεν μας άφησαν καν να βγούμε στον δρόμο. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια. Προφανώς, τα ΜΑΤ εκτελούν εντολές της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της γιατί πλέον τίθεται θέμα δημοκρατίας" .

Οι δημοτικοί αστυνομικοί κρέμασαν τις στολές τους, πάνω στις οποίες είχαν καρφιτσωμένα χαρτιά με την προσωπική τους ιστορία, θέλοντας να καταδείξουν, όπως λένε, πως πίσω από τις στολές κρύβονται ονόματα, άνθρωποι και οικογένειες.

Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το "ραντεβού" τους για το απόγευμα, στις κεντρικές πορείες που διοργανώνουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, και άλλα εργατικά συνδικάτα και φορείς. Στην πορεία θα συμμετάσχει και ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...