Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ξάνθη: Το κουδούνι δεν χτύπησε για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες!

Με μόλις δύο καθηγητές γενικής παιδείας βρήκε το πρώτο άκουσμα του κουδουνιού για φέτος το Ειδικό Σχολείο Γενισέας στην Ξάνθη (ΕΕΕΕΚ), με ένα μεγάλο μέρος των μαθητών καθηλωμένο στα σπίτια του λόγω... της αναστολής των μαθητικών δρομολογίων. 


Όπως εξηγεί ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μένιος Ψωμακέλης «είναι παράδοση για εμάς να ξεκινάμε τη χρονιά με τόσα προβλήματα. Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο δύο καθηγητές γενικής παιδείας (φιλόλογο και γυμναστή) ενώ θα έπρεπε να έχουμε άλλους δέκα», τονίζοντας ωστόσο πως η κατάσταση φέτος είναι καλύτερη από πέρσι, καθώς «τη δεύτερη ημέρα της περσινής σχολικής χρονιάς ήμουν μόνο εγώ στο σχολείο».

Η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, το οποίο διορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και πλέον αναμένεται να δοθεί κάποια λύση κεντρικά, σε συνδυασμό με την απόφαση για αναστολή των μαθητικών μεταφορών από πλευράς των οδηγών ταξί είχε ως αποτέλεσμα φέτος πολλοί από τους μαθητές του σχολείου να μην συμμετέχουν μέχρι στιγμής στα μαθήματα. «Ακόμη και να μπορούσαν να μετακινηθούν οι μαθητές πως θα μπορούσε να γίνει το μάθημα με μόνο δύο καθηγητές γενικής παιδείας;» επισημαίνει ο κ. Ψωμακέλης, εξηγώντας πως αυτή τη στιγμή μαθήματα παρακολουθούν μόνο όσοι μαθητές μπορούν να μεταφερθούν στο σχολείο από τους γονείς τους ή άλλους οικείους τους.

Αυτή τη στιγμή στο Ειδικό Σχολείο υπάρχουν κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος, που αποτελούν το ειδικό επιστημονικό προσωπικό, ωστόσο όπως ξεκαθαρίζει ο διευθυντής του σχολείου οι εκπαιδευτικοί έχουν ζητήσει απόσπαση. «Μόλις χθες ενημερωθήκαμε πως ήρθε με απόσπαση και ένας καθηγητής πληροφορικής αλλά μόνο για έξι ώρες. Οπότε καταλαβαίνετε» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμακέλης. Η περσινή σχολική χρονιά ξεκίνησε για το ΕΕΕΕΚ Γενισέας με 37 μαθητές, κάποιοι εξ αυτών από τη γειτονική Καβάλα. Τον Οκτώβριο ωστόσο και μετά τη δημιουργία ΕΕΕΕΚ στην Καβάλα, το σχολείο της Γενισέας έμεινε με 23 μαθητές. Φέτος στα μητρώα του σχολείου έχουν εγγραφθεί 33 μαθητές, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος για ειδικό σχολείο, γεγονός που γεννά υψηλές απαιτήσεις και μεγάλη ετοιμότητα για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.

«Το στεγαστικό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα για εμάς και δεν βλέπω προοπτική επίλυσής του» σημειώνει ο κ. Ψωμακέλης, καθώς κτηριακά το ΕΕΕΕΚ στεγάζεται σε τρία προκάτ και φιλοξενείται στο τοπικό Γυμνάσιο. «Το μεγάλο μας πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι οι καθαρίστριες καθώς αυτές απασχολούνται με συμβάσεις οι οποίες δεν έχουν ωστόσο ανανεωθεί» αναφέρει ο ίδιος, προσθέτοντας πως «το θέμα της καθαριότητας είναι πολύ σοβαρό για τα παιδιά μας, τόσο για τις τουαλέτες όσο και για τους χώρους του σχολείου. Εχθές ήρθε καλή θέληση η καθαρίστρια και καθάρισε».

thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...