Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ξάνθη: Ουρές στην Μητρόπολη για ένα πιάτο ζεστό φαγητό

Στην αγκαλιά της Μητρόπολης Ξάνθης καταφεύγουν καθημερινά άποροι πολίτες της περιοχής για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό.


Μια από τις κοινωνικές δομές που διατηρεί η Μητρόπολη, πέραν του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου και η «Τράπεζα Αγάπης», που ανοίγει τις πόρτες της εδώ και 16 ολόκληρα χρόνια από τις 9.00 το πρωί και μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι προσφέρει δωρεάν το γεύμα της ημέρας σε 140 άπορους πολίτες. Για πολλούς μάλιστα εκ των δικαιούχων αυτό είναι το μοναδικό γεύμα ολόκληρης της ημέρας.

Άστεγοι, ανήμποροι, άνεργες οικογένειες με παιδιά, άνθρωποι που βρέθηκαν ξαφνικά στα όρια της οικονομικής ανέχειας συγκεντρώνονται μετά τις 12.00 περίπου το μεσημέρι έξω από το κτήριο που στεγάζεται η «Τράπεζα Αγάπης» παραλαμβάνοντας ένα πιάτο φαγητό, συνοδευόμενο από ψωμί, φρούτο και σαλάτα ανάλογα με την ημέρα.

«Δίνουμε το μεσημεριανό φαγητό στον κόσμο από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο που λειτουργεί το τραπέζι της Αγάπης» σημειώνει η κα Δέσποινα που τα τελευταία έξι χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της προετοιμάζοντας τα καθημερινά γεύματα.

thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...