Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Μπουτάρης σε Κουβέλη: Η κινητικότητα θα φέρει «λουκέτο» στο δήμο Θεσσαλονίκης τα Χριστούγεννα

«Η διοικητική μεταρρύθμιση, δυστυχώς, τείνει να γίνει απορρύθμιση» επισήμανε από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης


Τον κίνδυνο να μπει «λουκέτο» στο δήμο Θεσσαλονίκης τα Χριστούγεννα λόγω των προβλημάτων που θα προκληθούν από την εφαρμογή του προγράμματος κινητικότητας επισήμανε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, στη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εάν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς η κινητικότητα και η απαξίωση πλήρως της γνώμης των Δήμων για όλη την ιστορία, εγώ νομίζω ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης τα Χριστούγεννα θα κλείσει, δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις βασικές ανάγκες των δημοτών. Εχουμε φτάσει στο όριο,δεν γίνεται άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

«Η διοικητική μεταρρύθμιση, δυστυχώς, τείνει να γίνει απορρύθμιση. Είμαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσουν φοβερά προβλήματα οι ΟΤΑ» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης.

Σε ερώτηση αν η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει μια εκ νέου υποψηφιότητα του κ. Μπουτάρη για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2014 ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Οι αυτοδιοικητικές διοικητικές δυνάμεις της ΔΗΜΑΡ μετέχουν στην πλειοψηφία του Δήμου Θεσσαλονίκης και μάλιστα με συγκεκριμένες θέσεις. Και νομίζω ότι αυτό καταγράφει σήμερα τη συγκεκριμένη θέση της ΔΗΜΑΡ και κυρίως των αυτοδιοικητικών δυνάμεων που πρόσκεινται ή ανήκουν στη ΔΗΜΑΡ».

Σχετικά με τη συζήτηση που άνοιξε για πιθανή αλλαγή του εκλογικού νόμου για την ανάδειξη των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, ο κ. Κουβέλης παρατήρησε: «Πάγια έχουμε την άποψη ότι η απλή αναλογική πρέπει να καθιερωθεί, Ταυτόχρονα θα πρέπει να εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας και του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου. Κι ένα τρίτο: ας φυλαχτούμε από την αποπολιτικοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...