Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Στην... εντατική η υγεία- Στηρίζουν τις απεργίες Οδοντιατρικός και Ιατρικός Σύλλογος

Παραλύουν από σήμερα οι δημόσιες δομές υγείας και στη Θεσσαλονίκη, λόγω της τριήμερης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν αύριο και οι εργαζόμενοι στο εθνικό σύστημα υγείας και οι οδοντίατροι. 

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, τις υπηρεσίες πρόνοιας και το ΕΚΑΒ (ΠΟΕΔΗΝ), όπως και οι οδοντίατροι, θα πραγματοποιήσουν 48ωρη πανελλαδική απεργία αύριο και μεθαύριο, συμμετέχοντας σε αυτήν που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των γιατρών εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι συμμετέχει και στηρίζει την απεργία τόσο των νοσοκομειακών γιατρών στις σήμερα, αύριο και μεθαύριο όσο και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) αύριο και μεθαύριο.

Οι οδοντίατροι

Την 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, αύριο και μεθαύριο, στηρίζει και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ), συντασσόμενος, όπως λένε τα μέλη του, με την απόφαση και το πνεύμα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τους οδοντίατρους της Θεσσαλονίκης, η πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας και της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας και του κοινωνικού κράτους έχει αφανίσει τη μεσαία τάξη, που παραδοσιακά συντηρούσε τα ιατρεία. Αποτέλεσμα, οι οδοντίατροι να στερούνται ενός βασικού πακέτου παροχής υπηρεσιών.

«Ο ΟΣΘ διαμαρτύρεται για τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα, τα οποία με τις φορομπηχτικές επινοήσεις χαρατσιών, έχουν οδηγήσει τους συνάδελφους οδοντιάτρους σε απόγνωση. Πιστεύουμε στο Κράτος δικαίου όπου ο καθένας πρέπει και οφείλει να πληρώνει ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα. Σ’ αυτά έρχονται να προστεθούν τα πάγια αιτήματά μας με επικέντρωση: Τη διεκδίκηση από το ΤΣΑΥ (νυν Τομέας Υγειονομικών του ΕΤΑΑ) των οφειλομένων από την Πολιτεία ποσών (κοινωνικός πόρος, τριμερής χρηματοδότηση κλπ) καθώς και των εργοδοτικών εισφορών. Διεκδικούμε δικαστικά την επαναφορά των «κουρεμένων» κεφαλαίων μας. Απαιτούμε τον εκσυγχρονισμό του Ταμείου (ηλεκτρονική κατάθεση εισφορών, εκκαθάριση εκκρεμουσών δαπανών κλπ) για την διευκόλυνση των ασφαλισμένων. Την παρέμβαση από τον υπουργό Εργασίας, σύμφωνα με την οποία να αποσυνδέεται από την κύρια σύνταξη το επιπλέον ποσό που αντιστοιχεί στο μονοσυνταξιούχο, ώστε να μην αποδεκατίζεται η σύνταξη των υγειονομικών αυτών που επί σειρά ετών έχουν καταβάλλει επιπλέον εισφορές στο ΤΣΑΥ, ή την επιστροφή των», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Αγγελιοφόρος
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...