Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

«Υπό δημόσια διαχείριση να μείνει η ΕΥΑΘ» συμφώνησαν Τσίπρας και Μπουτάρης

Οι μνημονιακές επιλογές έχουν μετατρέψει την αυτοδιοίκηση σε «μαύρο πρόβατο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.


Όπως όλη η αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, έτσι και ο Δήμος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, είπε ο κ. Τσίπρας και υποστήριξε: «Οι μνημονιακές επιλογές έχουν μετατρέψει την αυτοδιοίκηση σε μαύρο πρόβατο. Σε τελική ανάλυση, δεν πρόκειται περί αυτοδιοίκησης, πρόκειται περί μιας υποβαθμισμένης ετεροδιοίκησης. Άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις και οι δήμαρχοι καλούνται να υλοποιήσουν έναν σχεδιασμό, ο οποίος είναι ασφυκτικός σε σχέση με τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών».

Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο και πως προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται ένα μεγάλο μέτωπο στην πόλη κατά της ιδιωτικοποίησης.

«Θέσαμε στον πρόεδρο τον πλήρη αποκεφαλισμό και τον πλήρη ευνουχισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είτε με τις περικοπές των εισπράξεων από το κράτος, είτε με τον ασφυκτικό έλεγχο των αποφάσεων, όχι μόνο της νομιμότητας αλλά και της σκοπιμότητας, ουσιαστικά οι δήμαρχοι έχουν απογυμνωθεί από κάθε δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τον σκοπό για τον οποίο έχουν εκλεγεί» δήλωσε, από την πλευρά του, ο Γ. Μπουτάρης, ο οποίος για το θέμα της ΕΥΑΘ τάχθηκε υπέρ της διαδημοτικής διαχείρισης του νερού.

Και οι δύο επισήμαναν ότι τα νέα δεδομένα της κρίσης αναγκάζουν τους δήμους να στραφούν προς την κατεύθυνση ανακούφισης των πολιτών, που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Μόλις ο κ. Τσίπρας έφτασε έξω από το δημαρχείο, τον πλησίασε μαθήτρια της γ' δημοτικού, η Ραφαέλα, και του είπε: «Δεν έχουμε δασκάλους και φύλακες στο σχολείο». Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με σχολικούς φύλακες, που έχουν κατασκηνώσει έξω από το δημαρχείο. Εκείνοι του ζήτησαν να συνεχίσει να στηρίζει τους αγώνες τους. «Σαν αυριανός πρωθυπουργός να μην μας ξεχάσεις» του είπε ένας από τους φύλακες και ο κ. Τσίπρας του απάντησε: «Έχουμε σκληρό δίσκο με μεγάλη μνήμη».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...