Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Νέα αστυνομική επιχείρηση κατά του παρεμπορίου στη Θεσσαλονίκη

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με στόχο την καταπολέμηση του παρεμπορίου και της μη νόμιμης μετανάστευσης πραγματοποιήθηκε χθες στην πλατεία Αγίου Γεωργίου (περιοχή Ροτόντας – Καμάρας – Ναβαρίνου) κατά την οποία κατασχέθηκαν επτά μπόγοι με μαϊμού προϊόντα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας, Αλλοδαπών, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Τροχαίας, κατά την οποία ελέγχθηκαν 53 άτομα, εκ των οποίων 40 ημεδαποί και 13 αλλοδαποί, προσήχθησαν 9 άτομα, εκ των οποίων 8 αλλοδαποί και 1 ημεδαποί, βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις και διοικητικά πρόστιμα και συνελήφθη 1 αλλοδαπός για παράβαση Νόμου Περί Αλλοδαπών .

Επιπλέον, ένας από τους σκοπούς των αστυνομικών δράσεων αποτελεί η καταπολέμηση του παρεμπορίου και ειδικότερα ο έλεγχος  της διακίνησης και διάθεσης κλεψίτυπων προϊόντων ή προϊόντων πνευματικής – διανοητικής ιδιοκτησίας ή αντικειμένων πάσης φύσεως και μορφής που αποτελούν απομιμήσεις γνησίων προϊόντων γνωστών εταιριών, καθώς και αντικειμένων που δεν φέρουν όνομα, στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού.

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επτά μπόγοι με 682 είδη παρεμπορίου, όπως μπαταρίες κινητών τηλεφώνων, ακουστικά, θήκες, φορτιστές, μεμβράνες, ωρολόγια, φακοί, γυαλιά ηλίου, κομπολόγια και κάρτες κινητών τηλεφώνων.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας ενώ θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...