Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «COCA-COLA 3Ε»: Με όπλο την αλληλεγγύη συνεχίζουν τον αγώνα

Στα δικαστήρια τους σέρνει η εργοδοσία. Στο πλευρό τους χτες στη Θέρμη ταξικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές

Στα δικαστήρια προσφεύγει η COCA COLA 3Ε ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη που παλεύουν για την ανάκληση της απόλυσης 33 συναδέλφων τους. Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή, 12μ. - 3 μ.μ. για τα σωματεία - μέλη της σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Καλεί σε συγκέντρωση στις 12 μ. στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα εκδικαστεί η προσφυγή της πολυεθνικής.

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία καταγγέλλει επίσης την άδοξη προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Οι εργαζόμενοι της COCA COLA συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις με 48ωρες απεργίες μέχρι και το Σάββατο 12 Οκτώβρη. Εμπρακτα στηρίζουν τον αγώνα τους οι συνάδελφοι από τις άλλες επιχειρήσεις του κλάδου, με απεργίες αλληλεγγύης. Με απόφαση του Συνδικάτου Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βόρειας Ελλάδας, απεργούν διαδοχικά οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του κλάδου.

Στο πλευρό των απεργών της COCA COLA, στο εργοστάσιο της Θέρμης, βρέθηκαν χτες εκπρόσωποι ταξικών σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών Καλαμαριάς και Θέρμης. Οπως είπαν, τα ταξικά σωματεία, οι αγωνιστικές συσπειρώσεις, θα συμβάλουν με όσες δυνάμεις έχουν, ώστε το πρόβλημα των εργαζομένων της COCA COLA να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, με σταθμό την απεργία στις 23 του Οκτώβρη.

Εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και των Σωματείων μίλησε ο Γ. Παπαεπαμεινώνδας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Ο Δ. Μωυσιάδης, μετέφερε τον αγωνιστικό χαιρετισμό της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, και ο Α. Οργαντζής εξέφρασε την αλληλεγγύη των συνταξιούχων. Οι εκπρόσωποι των Λαϊκών Επιτροπών ενημέρωσαν τους απεργούς ότι πραγματοποιούν πανεξόρμηση ενημέρωσης του λαού για τον αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...