Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης λειτουργούν 3 εκθέσεις

Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης λειτουργούν 3 εκθέσεις έως τις 27 Μαίου 2012:

«Απόστολος Γεωργίου, Ζωγραφική» : Ατομική έκθεση ζωγραφικής του σημαντικού καλλιτέχνη Απόστολου Γεωργίου που στιγμάτισε με το έργο του τη δεκαετία του 1980. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα που δημιούργησε την τελευταία δεκαετία τα οποία αναδεικνύουν την αδιάκοπη εικαστική του έρευνα και ορίζουν το ώριμο ζωγραφικό λεξιλόγιο του.

Επιμέλεια: Ντένης Ζαχαρόπουλος

«Κάρολος Τσίζεκ. Σχήμα Καρδιάς»: Έκθεση αφιέρωμα στον πολυσχιδή δημιουργό Κάρολο Τσίζεκ, με αφορμή τη δωρεά των έργων του στη συλλογή του ΜΜΣΤ. Η συλλογή-δωρεά του Κάρολου Τσίζεκ στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης περιλαμβάνει έργα τέχνης, εκδόσεις και αφίσες που χρονολογούνται από το 1942 έως το 2003.

Οργάνωση, Παραγωγή: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

«ΣΠΙΤΙ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ»: Ομαδική έκθεση
Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση «ΣΠΙΤΙ».

Το θέμα της έκθεσης περικλείει ένα βαθύτερο συμβολισμό και παραπέμπει στη φιλοσοφία της Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Η θεραπευτική κοινότητα αποτελεί το ΣΠΙΤΙ που σηματοδοτεί την αλλαγή και το πέρασμα από τα ναρκωτικά στη ζωή.

Περισσότεροι από εκατό καταξιωμένοι καλλιτέχνες και με αφορμή την ευκαιρία των 20 χρόνων λειτουργίας του προγράμματος, δημιούργησαν έργα εμπνευσμένα από την έννοια του σπιτιού, ως συμβόλου στέγασης, φιλοξενίας, σταθερότητας και ασφάλειας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το θέμα των ναρκωτικών.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ 154 (ΔΕΘ-HELEXPO)
546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τ.: 2310 240002 , 2310 281212
Τ + F: 2310 281567
E: mmcart@mmca.org.gr
Site: http://www.mmca.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...