Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη: Διεκδικούν δεδουλευμένα οι εργαζόμενοι στα ΚΟΥΚΟΥ

Τα δεδουλευμένα δύο μηνών διεκδικούν οι 160 εργαζόμενοι στην εταιρεία εμπορίας παιδικών ειδών και παιχνιδιών ΚΟΥΚΟΥ στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι καταγγέλλουν μείωση των μισθών τους και μονομερή επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας, ενώ υπενθυμίζουν ότι τα καταστήματα της επιχείρησης κλείνουν το ένα μετά το άλλο, με αποτέλεσμα να έχουν πλέον απομείνει μόνο 15 από τα αρχικά 42.

Οι εργαζόμενοι, που το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησαν σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων, με τελευταία τη 48ωρη της 4ης και 5ης Μαΐου, καταγγέλλουν επίσης ότι δεν καταβάλλεται το μηνιαίο δοσολόγιο του άρθρου 99 προς τους προμηθευτές-πιστωτές και δεν πληρώνονται τα ενοίκια των καταστημάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος ότι θα κλείσουν κι άλλα.

Στο μεταξύ, για τις 28 Μαΐου αναβλήθηκε η συζήτηση της αγωγής, που κατέθεσε σε βάρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης η διοίκηση της επιχείρησης, με αφορμή την απεργία της 28ης Απριλίου, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης, Σοφία Καλαντίδου.

Με την αγωγή, η οποία επρόκειτο να συζητηθεί την Δευτέρα, η εταιρεία ζητά να μην επαναληφθούν απεργίες με τα ίδια οικονομικά αιτήματα, καθώς αυτά δεν αποτελούν συλλογική, αλλά νομική και ατομική διαφορά και μπορούν να λυθούν μέσω της δικαστικής οδού.

«Ο τζίρος της εταιρίας τον Ιανουάριο, σίγουρα δεν έπεσε μόνο λόγω των απεργιών, αλλά και εξαιτίας σειράς άλλων παραγόντων. Συνεπώς, δεν ευσταθεί το επιχείρημα τής εταιρίας ότι απεργώντας οι εργαζόμενοι τής στερούν τη δυνατότητα να εισπράξει για να μπορεί να τους πληρώσει.

Οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονταν κανονικά ούτε πριν τις απεργίες, ενώ η εταιρία δεν είχε προμηθευτεί ούτε πασχαλινές λαμπάδες για τα καταστήματά της», είπε χαρακτηριστικά η κ. Καλαντίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...