Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΑΠΘ: Το μονοθέσιο της Formula στην Πολυτεχνική Σχολή την Κυριακή

Το αγωνιστικό μονοθέσιο formula του πανεπιστημίου θα μπορούν να δουν από κοντά οι επισκέπτες των Κυριακάτικων δραστηριοτήτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ανάμεσα σε δεκάδες νέες δραστηριότητες που θα παρουσιαστούν στις σχολές και τα τμήματα του Ιδρύματος, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΠΘ την Κυριακή», που συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα.
Το formula ART θα βρίσκεται στον υπαίθριο χώρο του πάρκινγκ της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου οι φοιτητές που σχεδίασαν και κατασκεύασαν το αγωνιστικό όχημα θα παρουσιάζουν και θα συζητούν με τους ενδιαφερόμενους για την τεχνολογία και τις επιδόσεις του.
Στο Πολυτεχνείο (Κτίριο Ε13, Ισόγειο), εξάλλου, θα γίνεται προβολή βίντεο με τα σημαντικότερα βιομηχανικά ατυχήματα και επίδειξη λογισμικού υπολογισμού των επιπτώσεων των ατυχημάτων (φωτιές, εκρήξεις, διασπορά τοξικών ρύπων) στους ανθρώπους και στα υλικά. Στο κτίριο Δ της Σχολής, θα παρουσιάζονται οι δυνατότητες της νανοτεχνολογίας στον τρόπο παραγωγής χημικών προϊόντων και θα γίνεται προσομοίωση της λειτουργίας των μικροσυσκευών σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε βιβλία και σπάνια χειρόγραφα της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου του Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών (στον 2ο όροφο του νέου κτιρίου Φιλοσοφικής και στην αίθουσα 208 και αίθουσα 101 παλαιού κτιρίου), καθώς επίσης να παρακολουθήσουν τις μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη (Δ κτίριο Πολυτεχνικής), να πάρουν μέρος σε παιχνίδι προσανατολισμού (κτίριο διοίκησης) και να ακούσουν παραδοσιακά παραμύθια και αρχαίους μύθους (κτίριο διοίκησης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...