Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Το δράμα αστυνομικού που προσπάθησε να αυτοκτονήσει στην παραλία!

Οι άγνωστες πτυχές της απόπειρας αυτοκτονίας του αστυνομικού έρχονται στο φως και σφίγγουν το στομάχι...

Είναι 5 ολόκληρα χρόνια άνεργος, χωρίς σπίτι να μείνει και χωρίς κανέναν συγγενή στο πλευρό του. Ο 43χρονος Π.Π, πιεσμένος από τη φτώχεια αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα (22-07-2013) να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Έτσι πήγε στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη, πέρασε ένα χοντρό σχοινί στο λαιμό του, το έδεσε σε κάποια ξύλα και ήταν έτοιμος να πέσει στη θάλασσα. Και αυτό θα γινόταν αν στο σημείο δεν πήγαιναν δύο αστυνομικοί της ομάδας ''Ζ'', οι οποίοι τον προσέγγισαν με ανθρώπινο τρόπο και συνομιλώντας μαζί του κατάφεραν να τον πείσουν να μην επιχειρήσει να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Το χρονικό της απόπειρας Όλα συνέβησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, όταν πολίτες ειδοποίησαν την αστυνομία πως ένα άτομο επιχειρεί να αυτοκτονήσει στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, στο ύψος του αγάλματος του Μ.Αλεξάνδρου.

Στο σημείο πήγαν αμέσως δύο αστυνομικοί της ομάδας ''Ζ'', οι οποίοι άφησαν μακριά τις μηχανές τους και προσέγγισαν σιγά σιγά το άτομο, προσέχοντας να μην κάνουν κάποια κίνηση και τον αναστατώσουν περισσότερο. Όταν έφτασαν κοντά του, τον είδαν να κάθεται στην άκρη του πλακόστρωτου, με τα πόδια του να αιωρούνται πάνω από τη θάλασσα.

Τον έσωσαν άνδρες της ομάδας ''Ζ'' Στον λαιμό του, είχε περασμένο ένα χοντρό σχοινί, το άλλο άκρο του οποίου ήταν δεμένο σε μια παλέτα με πολλά και μεγάλα ξύλα. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι αν το άτομο πηδούσε, τότε θα ήταν πολύ δύσκολο να προλάβουν να κόψουν το σχοινί για να τον σώσουν. Έτσι τον προσέγγισαν με τρόπο και συνομιλώντας μαζί του κατάφεραν να τον πείσουν σιγά σιγά για να καθίσουν δίπλα του, στην άκρη του πλακόστρωτου με τα πόδια πάνω από τη θάλασσα όπως ακριβώς καθόταν αυτός.

Το δύσκολο μέρος των 2 αστυνομικών είχε ολοκληρωθεί. Πλέον μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να τον ακινητοποιήσουν με τη βία για να τον αποτρέψουν από το να πηδήξει στη θάλασσα. Ωστόσο αυτοί δεν το έκαναν. Συνέχισαν να συνομιλούν μαζί του για να τον πείσουν ότι έκανε λάθος.

Μέσα σε 10 λεπτά, όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Thesstoday, ο άνδρας πείστηκε από τους δύο αστυνομικούς να σηκωθεί, να βγάλει τη θηλιά από το λαιμό του και να απομακρυνθεί από τη θάλασσα. Στη συνέχεια περιπολικό τον οδήγησε στο ΑΤ Λευκού Πύργου και μετά κατόπιν εισαγγελικής εντολής μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου και παρέμεινε για 2 ημέρες προκειμένου να τον παρακολουθήσουν οι ψυχολόγοι.

Γιατί αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή του Οι αστυνομικοί με τον τρόπο τους κατάφεραν να κάνουν τον άνδρα να τους ανοιχτεί. Είπε ότι είναι 43 χρόνων και πως είναι άνεργος εδώ και 5 χρόνια, χωρίς να έχει κάποιο σπίτι να μείνει. Οι δύο του γονείς έχουν "φύγει" ενώ με τα αδέλφια του δεν έχει επαφή. Με τον μοναδικό άνθρωπο που είχε κάποια επικοινωνία το τελευταίο διάστημα, την πρώην σύντροφο του, αντιμετώπιζε επίσης κάποια προβλήματα και έτσι είχε απομονωθεί και κλεισμένος στον εαυτό του σκέφτηκε το χειρότερο γιατί θεωρούσε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να ζει με αυτόν τον τρόπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...