Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

«Πρόβες» για τη μεταφορά των απορριμμάτων της Βέροιας στην Κοζάν

Ξεκίνησαν οι πρώτες «πρόβες» για τη μεταφορά των απορριμμάτων της Βέροιας στην Κοζάνη καθώς η ανεξέλεγκτη χωματερή του Αλιάκμονα βρίσκεται στη διαδικασία κλεισίματος και αναμένονται σύντομα οι πρώτες ενέργειες για τη μετάβαση στο στάδιο της αποκατάστασης του χώρου.

Δεδομένων των υποχρεώσεων των δήμων για την διαχείριση των απορριμμάτων και υπό την απειλή των προστίμων από κοινοτικούς επιθεωρητές, οι περισσότεροι δήμοι της Ημαθίας αναζητούν διεξόδους στο πρόβλημα των σκουπιδιών ενώ η επικρατέστερη λύση, μέχρι στιγμής, είναι εκείνη της μεταφοράς τους σε γειτονικούς ΧΥΤΑ.

Στη Βέροια, οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες καθώς όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κώστας Βοριατζίδης, πρέπει να λυθούν τεχνικά προβλήματα και να διευθετηθούν ζητήματα προγραμματισμού. Η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί στα μέσα του μήνα.

Ωστόσο, τον δήμο προβληματίζει και το ζήτημα του κόστους της μεταφοράς των απορριμμάτων που «αγγίζει» τα 3.300 ευρώ ημερησίως. «Καθήκον τώρα της δημοτικής μας αρχής είναι να αναζητήσει κάθε τρόπο σταδιακής μείωσης του κόστους μεταφοράς» επισημαίνει η δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου.Στο μεταξύ, τους επόμενους δύο με δυόμισι μήνες εκτιμάται ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στην υπόθεση της δημιουργίας μόνιμων υποδομών για τα απορρίμματα της Ημαθίας. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επί της αδειοδότησης της μονάδας που σχεδιάζεται στη θέση 12. «Ο ανάδοχος του έργου έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αδειοδότηση. Από την άλλη πλευρά, όσοι αντιτίθενται στη δημιουργία της μονάδας προβάλλουν περιβαλλοντικά επιχειρήματα. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης θα κρίνει αν το έργο θα μπορέσει να γίνει ή όχι» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Βοριατζίδης.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...