Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Παπαγεωργόπουλος: Υπάρχουν ευθύνες για την μόλυνση..

Με αφορμή την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Θεσσαλονίκη που έχει ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο ο κ.Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στις 21.11.11 έφθασε τα 220 pm10 όταν το όριο για επιβολή εκτάκτων μέτρων είναι τα 110 pm10!

Οι Θεσσαλονικείς αναπνέουν ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο αέρα και υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες.

Είναι γνωστό ότι η ρύπανση οφείλεται σε πολλούς λόγους, από το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας που δεν αντιμετωπίζεται από τους αρμόδιους (αστυνόμευση, έργα, υποθαλάσσια αρτηρία, εξωτερική περιφερειακή κ.λ.π.) μέχρι την καύση δια λόγους οικονομίας ξύλων από πολλούς συμπολίτες μας γεγονός που επιβαρύνει ιδιαίτερα την ατμόσφαιρα.

Και ενώ αυτή είναι η κατάσταση και ενώ η νόθευση του πετρελαίου δεν έχει αντιμετωπισθεί, έρχεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος προ 20ημέρου και επιτρέπει την πετρελαιοκίνηση στην Θεσσαλονίκη!...

Η δικαιολογία είναι ότι με το μέτρο αυτό δήθεν θα τονωθεί η αγορά του αυτοκινήτου, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο ο αέρας που αναπνέουμε, παρά το ότι η σύγχρονοι πετρελαιοκινητήρες όταν χρησιμοποιούν καλής ποιότητας πετρέλαιο, δεν επιβαρύνουν ιδιαίτερα την ατμόσφαιρα. Όταν όμως καίνε νοθευμένο πετρέλαιο – όπως γίνεται δυστυχώς στην πατρίδα μας λόγω της απουσίας ελέγχου και της ύπαρξης των γνωστών κυκλωμάτων – τότε εκπέμπουν τεράστιες ποσότητες μικροσωματιδίων, που είναι ακριβώς το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης.

Η αγορά του αυτοκινήτου δεν θα τονωθεί με την πώληση κάποιων εκατοντάδων αυτοκινήτων που αντί να καίνε βενζίνη θα καίνε πετρέλαιο, αλλά με την μείωση του φόρου των πετρελαιοειδών και την μείωση των δυσβάσταχτων πλέον ετησίων τελών.

Εν πάσει περιπτώσει θα πρέπει κάποτε να συμφωνήσουμε ότι πάνω απ’ όλα είναι η υγεία των Θεσσαλονικέων.

Αν είναι έτσι, τότε ο Εισαγγελέας θα πρέπει να ζητήσει τα στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση των τελευταίων ημερών στην πόλη μας και να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες, αφού οι υπεύθυνοι Φορείς για την υγεία των Θεσσαλονικέων κωφεύουν.»

http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...