Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Στοπ στη σχολική στέγη για την περιοχή της Θεσσαλονίκης

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγείται το θέμα της σχολικής στέγης στο νομό Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης κονδυλίων. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, δεν πρόκειται να κατευθυνθούν άλλες χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη σχολική στέγη της Θεσσαλονίκης καθώς προέχει το θέμα της κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή.

«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή χρηματοδοτήσεις από το κράτος για τη σχολική στέγη» διευκρινίζει, από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Ευθύμης Φωτόπουλος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η τελευταία φορά που οι τοπικοί φορείς έλαβαν χρηματοδότηση από την πολιτεία για τα σχολεία της Θεσσαλονίκης ήταν το 2009, οπότε η τότε νομαρχία είχε λάβει δύο εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί 40 σχολεία και υπάρχουν ελάχιστες εκκρεμότητες για την παράδοσή τους. Για την τακτοποίηση των σχετικών οικονομικών υποχρεώσεων απαιτούνται 11 εκατομμύρια ευρώ. Στο μεταξύ έχουν σταματήσει οι εργασίες σε 30 σχολεία που είναι υπό κατασκευή και για την ολοκλήρωσή τους χρειάζονται 33 εκατομμύρια ευρώ. Τουλάχιστον για τα σχολεία που είναι έτοιμα θα έπρεπε να υπάρξει κάποια χρηματοδότηση από την πολιτεία ώστε να λειτουργήσουν. Είναι άδικο να στέκονται έτσι» σημειώνει ο κ. Φωτόπουλος.

Διευκρινίζει παράλληλα ότι όσα χρήματα και αν μπορεί να διαθέσει η κεντρική εξουσία για το σκοπό αυτό θα κατευθυνθούν, από την πλευρά της Περιφέρειας, για την παράδοση των σχολείων εκείνων που θα κριθεί ότι έχουν προτεραιότητα. Διαφορετικά, όπως τονίζει, τα ποσοστά της διπλοβάρδιας στο νομό Θεσσαλονίκης που είχαν μειωθεί από το 37% στο 10% θα επιστρέψουν στα αρχικά ποσοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...