Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πρυτανεία ΑΠΘ: Είμαστε αλληλέγγυοι στον Γ. Παντή

Την αλληλεγγύη τους στον αναπληρωτή πρύτανη του ΑΠΘ, Ιωάννη Παντή, ο οποίος κινδυνεύει να τεθεί σε αναγκαστική αργία μετά την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση του iphone εκφράζουν ο πρύτανης του ιδρύματος, Γιάννης Μυλόπουλος και οι αναπληρωτές πρύτανη, Δέσπω Λιάλιου και Σοφία Κουϊδου-Ανδρέου.

«Ως Έλληνες πολίτες και δημόσιοι λειτουργοί αναλάβαμε μαζί με τον αναπληρωτή πρύτανη, Ιωάννη Παντή, τη διοίκηση του ΑΠΘ έχοντες πλήρη συνείδηση της ιστορίας του και μίας πανεπιστημιακής κοινότητας γενναίας και δυναμικής, που διδάσκει το σεβασμό και την αξία του ανθρώπου ως συστατικά στοιχεία της ελληνικής πολιτείας. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, οικονομική και διαρθρωτική, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και πολύ πιο δύσκολη για την ελληνική κοινωνία και τους φοιτητές μας, ο αναπληρωτής πρύτανη Ιωάννης Παντής, ο οποίος επωμίσθηκε το βάρος της οικονομικής διαχείρισης εν μέσω παγιωμένων καταστάσεων, προάσπισε με σθένος το συμφέρον του ΑΠΘ, διακινδυνεύοντας την προσωπική και οικογενειακή του ασφάλεια», επισημαίνουν, σε ανακοίνωσή τους, τα τρία μέλη του πρυτανικού συμβουλίου τονίζοντας πως σήμερα κινδυνεύει να τεθεί από την ελληνική Πολιτεία σε αναγκαστική αργία με βάση το νόμο Ν. 4093/2012, πριν του δοθεί το αυτονόητο δικαίωμα να υπερασπιστεί στη δικαιοσύνη την προσωπική του αξιοπρέπεια.

Ζητούν τη βελτίωση της νομοθεσίας

Η κριτική που δέχθηκε εξαρχής ο Ν. 4093/2012, όπως συμπληρώθηκε από το Ν. 4111/2013, για την παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και της αρχής της αναλογικότητας, αναδεικνύει τώρα κατά την εφαρμογή του τις οδυνηρές επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες που καλούνται να διαχειρισθούν θέσεις ευθύνης, ώστε να λειτουργήσει η δημόσια διοίκηση, με επικρεμάμενη την απειλή της αργίας, της οικονομικής εξαθλίωσης και της ηθικής εξόντωσης, όπως υποστηρίζουν οι πρυτανικές αρχές. Μάλιστα, ζητούν από την πολιτεία να βελτιώσει την κείμενη νομοθεσία, ώστε να διασφαλίζονται η αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων και των δημοσίων λειτουργών με όρους κράτους δικαίου εντός του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

«Δηλώνουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι στον αναπληρωτή πρύτανη, Ιωάννη Παντή, τον ακέραιο δημόσιο λειτουργό, το συνάδελφο της κοινωνικής ευαισθησίας και της ανθρωπιάς, όπως τον ζήσαμε στο Πρυτανικό Συμβούλιό μας και τη Σύγκλητο, που έχει παλέψει ολημερίς για την επιβίωση του ΑΠΘ», καταλήγουν οι κ.κ. Μυλόπουλος, Λιάλιου και Κουϊδου-Ανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παντής παραπέμφθηκε σε δίκη για την υπόθεση του iphone, το οποίο φέρεται να δώρισε στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη με χρήματα του ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...