Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Τοξικά στον δρόμο από ατύχημα φορτηγού της «Ελληνικός Χρυσός»

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στη δήμο Βόλβης όταν, μετά από ανατροπή φορτηγού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», έπεσε στο οδόστρωμα φορτίο που περιείχε συμπυκνωμένα μεταλλεύματα. 

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Ρεντίνας κατά την εκτέλεση δρομολογίου της εταιρείας από τα μεταλλεία της Χαλκιδικής προς τη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ο οδηγός του χωματουργικού φορτηγού σταμάτησε το όχημα σε βουλκανιζατέρ της περιοχής, έπειτα από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στα ελαστικά του.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την επιδιόρθωση της βλάβης, μετακινήθηκε το φορτίο και άνοιξε η πόρτα της καρότσας του φορτηγού, με συνέπεια να πέσει ποσότητα του φορτίου στο έδαφος.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και στην περιοχή έσπευσαν εκπρόσωποι του δήμου Βόλβης που ενημέρωσαν την εταιρεία, συνεργείο της οποίας προέβη σε απολύμανση του σημείου με αδρανή υλικά.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι επρόκειτο για συμπυκνώματα αρσενοπυρίτη, ένα μετάλλευμα που θεωρείται τοξικό και επομένως εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον και την υγεία τους.

Από την «Ελληνικός Χρυσός», επιβεβαιώνεται το περιστατικό, ωστόσο, διαψεύδονται τα περί διαρροής τοξικών.

Συνεργείο της δημοτικής αρχής έλαβε δείγματα του φορτίου, κάτι που έπραξε τόσο η ΕΛ.ΑΣ. όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που θα αποσταλούν για έρευνα.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...