Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ χαμηλώνει τις τιμές των εισιτηρίων

Από τις αρχές Οκτωβρίου οι επιβάτες στα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα πληρώνουν 9 και 19 ευρώ με την προϋπόθεση να έχουν εγγραφεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

         
→Από τις αρχές Οκτωβρίου οι επιβάτες στα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα πληρώνουν 9 και 19 ευρώ με την προϋπόθεση να έχουν εγγραφεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας

Φτηνά εισιτήρια των 9 και 19 ευρώ στα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα προσφέρει από τις αρχές Οκτωβρίου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επιβάτες σε μια γραμμή που εξυπηρετεί περίπου 5.000 άτομα την ημέρα. Πρόσβαση στις χαμηλές τιμές θα έχουν όσοι εγγραφούν στην ιστοσελίδα της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε χθες στη Θεσσαλονίκη ο Αθ. Ζηλιασκόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείας.

Η οικονομική κρίση έχει μειώσει τις μετακινήσεις στον βασικό οδικό άξονα της χώρας. Το 2010 η ημερήσια επιβατική κίνηση με όλα τα μέσα (αεροπλάνο, τρένο, ΚΤΕΛ) έφτανε τις 15.000, από τους οποίους 5.500 χρησιμοποιούσαν το τρένο. Σήμερα μετακινούνται 12.000 επιβάτες, μειωμένοι κατά 25%, αλλά το τρένο διατηρήθηκε στις 5.000. Στα κίνητρα για την προσέλκυση νέων επιβατών περιλαμβάνονται η παροχή ψυχαγωγικού προγράμματος και δωρεάν χρήσης Internet, με βάση τη θετική ανταπόκριση του κοινού στην παροχή δωρεάν γεύματος σε όσους ταξιδεύουν στην πρώτη θέση, που αύξησε την πληρότητα από το 40% στο 90%. Θετικά αποτιμάται και η υπηρεσία τρενο-ταξί, που διευκολύνει τη μετακίνηση από και προς τον σιδηροδρομικό σταθμό, που από τον Οκτώβριο θα επεκταθεί σε Λάρισα, Βόλο, Κατερίνη, Εδεσσα και Ξάνθη.

Το σημαντικότερο κίνητρο πάντως είναι η ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης της γραμμής, που αναμένεται παραδοθεί στο τέλος του 2016, μειώνοντας το ταξίδι στις 3,5 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...