Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Αντιδράσεις για τα διόδια στη Λεπτοκαρυά

«Διόδια στοπ» και πάλι στην Πιερία, όπου τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός στους κατοίκους της περιοχής, όταν η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» προσπάθησε να κλείσει τον κόμβο Λεπτοκαρυάς, για να ξεκινήσει την κατασκευή παράπλευρων σταθμών διοδίων.

Εκείνη την ώρα, μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων βρίσκονταν σε σύσκεψη στη νομαρχία με κατοίκους και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Μόλις πληροφορήθηκαν τί συμβαίνει, κινητοποιήθηκαν αμέσως κι έσπευσαν στην περιοχή.

Παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οι διαμαρτυρόμενοι κατάφεραν να σταματήσουν τις εργασίες. Αποφάσισαν μάλιστα, να πραγματοποιήσουν πανελλαδική συνάντηση, στο δήμο Δίου Πιερίας, αύριο το μεσημέρι. Τουλάχιστον 50 εκπρόσωποι επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μελετούν τη σύσταση ομάδας νομικών, η οποία θα αναλάβει την εκπροσώπηση πολιτών, που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, σε περίπτωση μηνύσεων.

Πριν 15 μέρες επεισόδια σημειώθηκαν στον Πολύμυλο Κοζάνης, όταν τέθηκε σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός διοδίων της Εγνατίας οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...