Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

«Φουντώνει» η αντιπαράθεση Παπαγεωργόπουλου - Μπουτάρη

Την αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, προκάλεσε ο υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή αθηναϊκού καναλιού ανέφερε ότι υπάρχει «τρύπα 50 εκατομμυρίων ευρώ» στον κεντρικό δήμο.

«Δεν υπάρχει καμία τρύπα στο δήμο Θεσσαλονίκης. Καλώ τον κ. Μπουτάρη να αποδείξει εντός 48 ωρών τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του, ειδάλλως να πάρει πίσω τα συγκεκριμένα ψεύδη, διότι αν υπέκυψα στις παρακλήσεις του και ανακάλεσα την πρώτη αγωγή μου εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση, τη δεύτερη δεν θα την ανακαλέσω», είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως εάν ο κ. Μπουτάρης δεν αποδείξει άμεσα τους ισχυρισμούς του θα πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητα του

Τέλος, για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες στην αποκομιδή των απορριμμάτων ο δήμαρχος τόνισε πως «ο μισός στόλος των απορριμματοφόρων βρισκόταν στα συνεργεία λόγω έλλειψης λαδιών, πετρελαίου και ανταλλακτικών εξαιτίας της απεργίας των μεταφορέων», υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.
 
Απάντηση Μπουτάρη

«Αντί ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης να απειλεί με αγωγές τον υποψήφιο δήμαρχο της "Πρωτοβουλίας", Γιάννη Μπουτάρη, θα έπρεπε να απολογηθεί στο λαό της πόλης για την υπεξαίρεση 23,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου, στα οποία δεν συνυπολογίζονται άλλα οκτώ εκατ. ευρώ από τις οφειλές προς τη ΔΟΥ, ούτε οι τόκοι υπερημερίας, αλλά ούτε και τα πρόστιμα» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης του Γ. Μπουτάρη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη».

«Το ενδιάμεσο πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας Θεσσαλονίκης, Αναστασίας Τσεμπερά (28/8/2009), ήταν κόλαφος για τον κ. Παπαγεωργόπουλο, γιατί ο υπηρεσιακός παράγοντας στην κορυφή της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν μερίμνησε για την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος στα λογιστικά του Δήμου, ούτε άσκησε έλεγχο για τα χιλιάδες παραποιημένα παραστατικά και τα πλαστογραφημένα τιμολόγια, τα οποία εκδίδονταν επί σειρά ετών, ούτε επέβαλε πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος του κατηγορούμενου, μόλις αντιλήφθηκε την καταχρηστική συμπεριφορά κατά τη διαχείριση χρημάτων, δεδομένου ότι, όπως ο ίδιος ο κατηγορούμενος αναφέρει στην κατάθεσή του, "ο δήμαρχος γνώριζε για το τι έκανε" ( σελ. 206 του πορίσματος)» επισημαίνει η παράταξη.

Τέλος, απευθυνόμενη στον κ. Παπαγεωργόπουλο, τονίζει: «Κύριε Παπαγεωργόπουλε, με το να ποινικοποιείτε την πολιτική ζωή της πόλης δεν απαντάτε στα ερωτήματα που γεννιούνται στη σκέψη κάθε Θεσσαλονικιού. Αφήστε, λοιπόν, τις απειλές περί αγωγών, γιατί με τέτοιες ενέργειες δεν αποτινάσετε τις πολιτικές σας ευθύνες ούτε μπορείτε να διεκδικείτε "άφεση αμαρτιών" για τα έργα και τις ημέρες της διοίκησής σας στο Δήμο Θεσσαλονίκης».

2 σχόλια:

  1. Β.Παπαγεωργόπουλος: Επειδή χθες το βράδυ ο υποψήφιος της «Τρόικας» και του «Μνημονίου» για τον Δήμο Θεσσαλονίκης κ.Ιωάννης Μπουτάρης σε εκπομπή σε αθηναϊκό τηλεοπτικό κανάλι, πιστός στη γνωστή γκεμπελική τακτική, ισχυρίσθηκε ψευδώς ότι υπάρχει «τρύπα 50 εκ.ευρώ» στον Δήμο Θεσσαλονίκης, θέλω να δηλώσω:
    video όλη η συνέντευξη
    http://www.youtube.com/watch?v=lfEqnoX9YNk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος από τους υποψηφίους θίγει τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα παίρνει απαντήσεις...
    video
    http://www.youtube.com/watch?v=Q7BE1wqgDsc

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...