Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

6ο Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Περιφερειών Ανατολικών Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει από 3 έως 5 Μαρτίου 2011 το 6ο Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Περιφερειών Ανατολικών Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε. (NEEBOR), το οποίο θα διεξαχθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο - Ξενοδοχείο Alexander Beach, στην Αλεξανδρούπολη.

Το Δίκτυο των Περιφερειών των Ανατολικών Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε., ιδρύθηκε το 2005 στις Βρυξέλλες και αποτελείται από 35 περιφέρειες από 12 κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και από μία υποψήφια χώρα της ΕΕ (Κροατία) και μια χώρα (Νορβηγία) του «ΕΟΧ-ΕΖΕΣ» (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος - Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών). Το δίκτυο αποσκοπεί στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, των κρατών μελών της, των περιφερειών και των τοπικών αρχών, καθώς και των πολιτικών οργανώσεων εκατέρωθεν των συνόρων της Ε.Ε., σχετικά με τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα της διασυνοριακής περιοχής.


Το «NEEBOR» αποτελεί ουσιαστικά τη πλατφόρμα για ένα ανοιχτό διάλογο καθώς και για τη συνέργεια δράσεων και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στη προώθηση και ανταλλαγή ορθών πρακτικών αλλά και την μέγιστη κατά το δυνατόν ενίσχυση της συνεργασίας στην περιοχή.
Το θέμα του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου είναι η «Κοινωνική Ενσωμάτωση μέσω της Ανάπτυξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Στόχος του είναι να θέσει επί τάπητος τη κοινωνική διάσταση της ανάπτυξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε διασυνοριακές περιοχές στις Περιφέρειες των Ανατολικών Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιπλέον, το ετήσιο συνέδριο θα λειτουργήσει ως forum για τη δεύτερη συνάντηση της Στρογγυλής Τραπέζης των Πανεπιστημίων - που δρομολογήθηκε με επιτυχία για 1η φορά κατά το 5ο Ετήσιο Συνέδριο το 2010 στο Presov της Σλοβακίας – προσφέροντας περαιτέρω αύξηση της εμπειρογνωμοσύνης και των δυνατοτήτων των συμμετεχόντων πανεπιστημίων για προσδοκώμενη συνεργασία σε συναφή με το δίκτυο θέματα.

piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...