Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Διαδικτυακή απάτη μετά...μουσικής

Με «δόλωμα» μια ηλεκτρική κιθάρα που πουλούσαν μέσω Ίντερνετ, επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν 5.500 ευρώ από έναν ανυποψίαστο χρήστη του Διαδικτύου. Ωστόσο, το κόλπο τους αποκαλύφθηκε και συνελήφθησαν από την αστυνομία. 
 
Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας   29 και 24 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη. Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς, από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης και του αστυνομικού τμήματος Πολυκάστρου.

Η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση άρχισε τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από μήνυση που υπέβαλε το θύμα, ένας 33χρονος άνδρας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 33χρονος είχε επικοινωνήσει με τους δράστες μέσω Διαδικτύου και είχε συμφωνήσει να αγοράσει την ηλεκτρική κιθάρα που «διαφήμιζε» ο 29χρονος.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο 33χρονος έστειλε 5.500 ευρώ στους δράστες, χωρίς να παραλάβει ποτέ την κιθάρα.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι η κιθάρα προσφέρονταν ακόμη προς πώληση σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη «πωληθεί».

Οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση, προκειμένου να γίνει και δεύτερη «πώληση» της κιθάρας, αυτή τη φορά με αστυνομικούς ως «αγοραστές».

Στον τόπο της συνάντησης εμφανίστηκαν ο 29χρονος, μαζί με τον 24χρονο συνεργό του, όπου συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...