Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Παράταση στην αγωνία των νησιωτών για τα δρομολόγια με Βόρεια Ελλάδα

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με αφορμή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη βόρεια Ελλάδα, όπου παραμένει επί μια εβδομάδα ακάλυπτη η γραμμή Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Λήμνο - Μυτιλήνη - Χίο - Σάμο - Ικαρία, ζήτησε με επιστολή της η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου.

Σημειώνεται ότι για τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας είχε οριστεί ραντεβού μεταξύ του υπουργού και εκπροσώπου της ΝΕL Lines ωστόσο τελικά έγινε συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας Αθανάσιου Μπούσιου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΛ Γιάννη Αβραντίνη κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε το πλοίο Ionian Sky να κάνει από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τα δρομολόγια του πλοίου Θεόφιλος.

Παράλληλα πηγές του υπουργείου ανέφεραν πως ο κ.Μ.Βαρβιτσιώτης ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τη συγκεκριμένη γραμμή.

Η ΝΕΛ στην επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, αφού ζητά την παρέμβασή του, αναφέρει, ότι  σε καμία περίπτωση δεν έχει δηλώσει αδυναμία κάλυψης της συγκεκριμένης γραμμής  και ότι ενώ έχει υποβάλλει αίτημα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, με αλλαγές σε συγκεκριμένα δρομολόγια πλοίων για την κάλυψή της, παρά ταύτα, πληροφορίες κάνουν λόγο για παραχώρησή  της, σε άλλο πλοίο ανταγωνίστριας εταιρείας.

Επίσης δηλώνει, ότι δεν πρόκειται να παραμείνει θεατής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μπορεί κάποιοι να έχουν «ραντεβού» με τη Δικαιοσύνη, σε καμία περίπτωση όμως η εταιρεία δεν προτίθεται να έχει ραντεβού με την καταστροφή».

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου χαρακτηρίζει ακόμη ως «συκοφαντικό λιβελλογράφημα»  την επιστολή του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου κ.Γιάννη Σπιλάνη προς το «Βήμα» και θεωρεί ότι ο ίδιος έχει σοβαρότατες ευθύνες για το ότι έχει γίνει μέχρι τώρα.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...