Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Βαρύτατες ποινές για εξαπατήσεις στις εκπτώσεις

Βαρύτατες θα είναι οι ποινές για εξαπατήσεις στις εκπτώσεις. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τονίζοντας πως εάν διαπιστωθεί παράβαση του νόμου ή παραπλάνηση των καταναλωτών, οι ποινές και τα πρόστιμα είναι βαρύτατα.

Οι εκπτώσεις ξεκινούν το Σάββατο 15 Ιανουαρίου και λήγουν τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου σε μια προσπάθεια να ανέβει λίγο ο τζίρος της αγοράς, η οποία δεν θα ήταν βαρύ να ισχυριστούμε πως φυτοζωεί.

Οι συμβουλές που έδωσε ο ΕΣΘ στους εμπόρους αναφέρει ότι αν μια επιχείρηση προχωρήσει σε εκπτώσεις, τότε πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τους καταναλωτές και η κάθε παροχή της οφείλει να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Παράλληλα, όμως ξεκαθαρίζει ότι εάν οι αναγγελίες εκπτώσεων είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές, είτε ως προς το ποσοστό τους, είτε ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων προϊόντων, ακόμη κι αν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από 1.000 μέχρι 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...