Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Λεωφορειοπειρατεία με στόχο την ληστεία

Magirus Deutz M2000Image via WikipediaΛεωφορειοπειρατεία με στόχο την ληστεία έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής στη περιοχή Φελώνι της Ξάνθης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πέντε άγνωστα άτομα κατάφεραν με την απειλή όπλων να αρπάξουν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα και διάφορα έγγραφα από περίπου 30 επιχειρηματίες οι οποίοι επέβαιναν σε τουριστικό λεωφορείο που είχε ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Oπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές δράστες και επιβάτες ήταν έλληνες ποντιακής καταγωγής.

Oπως φαίνεται οι δράστες είχαν οργανώσει πολύ καλά το σχέδιο τους. Ένας εξ αυτών προσποιούμενους τον έμπορο επιβιβάστηκε στο ίδιο πούλμαν από την συμπρωτεύουσα. Στη Ξάνθη επιβιβάστηκε ένας ακόμη συνεργός του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όλα έδειχναν φυσιολογικά.

Ξαφνικά στο 5ο χιλιόμετρο του δρόμου Ξάνθης – Λάγος με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους επιβάτες και απαίτησαν από τον οδηγό να πάει προς το Φελώνι όπου εκεί τους ανέμεναν άλλοι δυο συνεργοί τους.
Τελικά οδήγησαν το λεωφορείο σε παρακείμενο αγροτικό δρόμο όπου «έγδυσαν» έναν προς έναν όλους τους επιβάτες και πριν απομακρυνθούν με όχημα όπου τους ανέμενε άλλος ένας συνεργός τους αφαίρεσαν και τα κλειδιά του τουριστικού λεωφορείου.
Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 22.30 και η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε στις 23.10 από έναν εκ των επιβατών από τον οποίο οι ληστές δεν είχαν πάρει το κινητό τηλέφωνο του.
TO BHMA
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...