Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τους ληστές του ΟΔΔΥ

Βαρύς οπλισμός αλλά και χειρόγραφα κείμενα με αναρχικό περιεχόμενο βρέθηκαν στην κατοχή των δυο δραστών, ο ένας εκ των οποίων φοιτητής, της χθεσινής ληστείας που σημειώθηκε στο Κέντρο Νεότητας Νεάπολης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη δημοπρασία του Ο.Δ.Δ.Υ.
Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με εντολή εισαγγελέα έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα τους αλλά και φωτογραφίες τους. Πρόκειται για τον 23χρονο Ράμι Συριανό και ο 28χρονο Κλεομένη Σαββανίδη, οι οποίοι χθες το μεσημέρι εισέβαλαν στο Κέντρο Νεότητας και με την απειλή όπλων απέσπασαν ένα χαρτοφύλακα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 35.947 ευρώ, δύο επιταγές των 530 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και 87 αποδείξεις του Ο.Δ.Δ.Υ.
Κατά την έξοδό τους ο 23χρονος, προσπάθησε να διαφύγει με μηχανή, εγκλωβίστηκε και συνελήφθη από περιπολούντες αστυνομικούς, στη συμβολή των οδών Δαβάκη με Μαδύτου. Πάνω του βρέθηκαν ένα πιστόλι τύπου CZ 75B με φυσίγγιο στη θαλάμη και δεκαπέντε σφαίρες στο γεμιστήρα, μία επιθετική χειροβομβίδα τύπου RGB, ένας φορητός ασύρματος πομποδέκτης με ακουστικά, διάφορα είδη ιματισμού εντός νάυλον σακούλας (σκούφοι, μπλούζες κλπ) αλλά και τα χρήματα από τη ληστεία.

Μετά από έρευνες και αναζητήσεις της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, εντοπίστηκε κοντά στο σπίτι του και συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης της ληστείας, ο 28χρονος Κλεομένης Σαββανίδης. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των συλληφθέντων, στην περιοχή της Άνω Πόλης, αλλά και σε σπίτι νεαρής ημεδαπής, μεταξύ των υπολοίπων πειστηρίων, κατασχέθηκαν και τα ακόλουθα:

•ένα αεροβόλο περίστροφο και βολίδες αυτού
•μία συσκευή εκτόξευσης σπρέι πιπεριού
•μία περούκα
•χειρόγραφα κείμενα και προσχέδια κειμένου με αναρχικό περιεχόμενο
•μία ξύλινη στρόγγυλη σφραγίδα με την ένδειξη «ΑΠΘ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ»
•πέντε κενά δελτία ειδικού φοιτητικού εισιτηρίου του Ο.Α.Σ.Α.
•τρία κενά βιβλιάρια σπουδών του Τμ.Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. Α.Π.Θ.
•μία κενή ταυτότητα μεταπτυχιακού σπουδαστή του Τμ.Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. Α.Π.Θ.
•μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών (ινδικής κάνναβης)
•τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές
•πλήθος φορητών μονάδων ψηφιακών συσκευών αποθήκευσης (USB)
•πλήθος κλειδιών και τηλεκαρτών

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, μεταφέρθηκαν στην υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εξερεύνηση και περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Σύστασης Συμμορίας», «Ληστείας», παράβασης του Νόμου «περί Όπλων», παράβασης του Νόμου «περί Ναρκωτικών», «Αποδοχής προϊόντων εγκλήματος», «Υπόθαλψης εγκληματία», «Απείθειας» και «Ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης», θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

newsport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...