Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Από 1 Ιουνίου 2011 χορηγούνται και πάλι φάρμακα στους Ασφαλισμένους της ΔΕΗ στην Κοζάνη

Από 1 Ιουνίου 2011 χορηγούνται και πάλι φάρμακα στους Ασφαλισμένους της ΔΕΗ στην Κοζάνη.
Την απόφαση αυτή πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης με γνώμονα κυρίως την κοινωνική... ευαισθησία απέναντι στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και την ανταπόκριση του αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη, όπως δοθεί άμεσα προσωρινή λύση.

Προηγήθηκε ημερίδα στην Πτολεμαϊδα με ομιλητή τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου και ενημέρωση τόσο των φαρμακοποιών Δυτ. Μακεδονίας όσο και των εκπροσώπων Σωματείων της ΔΕΗ.

Ακολούθησαν ενέργειες των Σωματείων της ΔΕΗ και επαφές μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού, του Προέδρου του ΤΑΥΤΕΚΩ, του Προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης.
Αυθημερόν υπήρξε έγγραφη δέσμευση του Προέδρου του ΤΑΥΤΕΚΩ για εξόφληση των οφειλομένων του 12/2010 της Πτολεμαϊδας εντός της παρούσης εβδομάδος.

Παραμένει ανοιχτό το αυτονόητο αίτημα για ομαλοποίηση των ταμειακών ροών, ήτοι ανά μήνα πληρωμή. Επ΄ αυτού αναζητείται τρόπος ξεχωριστής διαχείρισης του τομέα Ασφάλισης της ΔΕΗ.

Δεν παραγνωρίζεται το γεγονός της οικονομικής συγκυρίας και της κρατικής δυσπραγίας στην αποδέσμευση πιστώσεων, που σημαίνει ότι η λύση που δόθηκε είναι προσωρινή και δεν πρέπει να τίθενται σε δοκιμασία κοινωνικές και οικονομικές αντοχές.

Λύση θα δοθεί αν αναπτυχθούν δομές, όπως έγινε με την μετατροπή του ΟΠΑΔ (Ασφαλιστικός φορέας Δημοσίου) σε ταμείο, που κατά ομολογία του Υπουργού, από αναποτελεσματικό καταφέρνει πλέον να ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις του με θεσμικές παρεμβάσεις σε συνδυασμό με πρόσθετη χρηματοδότηση και την απλοποίηση γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Λύση για τους Ασφαλισμένους της ΔΕΗ θα δοθεί με την αποδέσμευση των πιστώσεων προϋπολογισμού 2011 και την ενεργοποίηση του ΤΑΥΤΕΚΩ, εδώ και τώρα!
http://www.kozanilife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...