Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Εκδήλωση στην μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο Λαγκαδά

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 22 Μαΐου 2011, η εκδήλωση στην μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά, την οποία...
παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Παρευρέθησαν, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ι. Αναστασιάδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής κ Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εκπρόσωποι Ποντιακών Σωματείων και Συλλόγων της περιοχής Λαγκαδά, πολιτικοί κ.λ.π..
Η εκδήλωση άνοιξε με τους Χαιρετισμούς του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Αναστασιάδη Ι., του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής κ Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, του εκπροσώπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Γ. Εκπροσώπου των Ποντιακών Συλλόγων Δήμου Λαγκαδά κ. Καφανταρίδη Βασίλειου.
Στην συνέχεια ο Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Φωτιάδης Κωνσταντίνος, με Θέμα : Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη.
Εντύπωση προκάλεσαν οι αφηγήσεις των Γεωργιάδη Ι. και Γρηγοριάδη Κωνσταντίνου, με ιστορικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν το Ολοκαύτωμα της Γενοκτονίας, με κείμενα και σκηνοθετική επιμέλεια του Γεωργιάδη Ι.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με την συμμετοχή των τοπικών συλλόγων και των καλλιτεχνών :
Γαβριηλίδης Γιώτης – τραγούδι
Κουρουκλίδης Φάνης – λύρα
Κουρτίδης Ιωάννης – τραγούδι
Μιχαηλίδης Γεώργιος – νταούλι
Μωυσίδης Ανέστης - λύρα, τραγούδι
Τσιτιρίδης Ιωάννης – τραγούδι
Στυλίδης Αθανάσιος – λύρα
Χριστοδουλίδης Ιωάννης – τραγούδι
Πυρρίχειος Χορός "Σέρρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...