Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Με ανανεωμένη περιφερειακή δυναμική η φετινή έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2011»

Με ανανεωμένη περιφερειακή δυναμική και σημαντικά αυξημένα μεγέθη παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που δημιουργεί η τρέχουσα οικονομική συγκυρία, εγκαινιάζεται σήμερα, 26 Μαΐου, η επετειακή 20η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης «Θράκη 2011», την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ ΑΕ στην Κομοτηνή.
Η φετινή διοργάνωση, που θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου, κατάφερε να συγκεντρώσει 120 εκθέτες έναντι των 100 της περσινής διοργάνωσης και να καλύψει 1.600 τ.μ. στεγασμένου εκθεσιακού χώρου και 300 τ.μ. υπαίθριου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η «Θράκη 2010» είχε καλύψει 1.500 τ.μ. στεγασμένου χώρου.
Τη φετινή διοργάνωση θα εγκαινιάσει αύριο στις 19.00 μ.μ. ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιώργος Πεταλωτής, με την παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Σωκράτη Ξυνίδη.
Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Κομοτηνή, ενόψει των εγκαινίων της διοργάνωσης, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε πως παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, που ασκεί έντονες πιέσεις στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, η 20χρονη «Θράκη» εισέρχεται στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας της πετυχαίνοντας βελτιωμένες επιδόσεις.
«Μας δίνεται έτσι και μια ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας από την περιφέρεια, που παραμένει ζωντανή και ενεργή ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες» σημείωσε, υπογραμμίζοντας τους στενούς δεσμούς της εταιρείας με τους τοπικούς φορείς.
Ο χάρτης των συμμετοχών της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, την Καβάλα, τη Θάσο, τη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.
Τη λίστα των συμμετοχών απαρτίζουν το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης, το Επιμελητήριο Ξάνθης, το Επιμελητήριο Καβάλας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Στις συμμετοχές ξεχωρίζουν επίσης αυτές του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην έκθεση, του Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΤΕΙ Καβάλας, του ΕΟΤ, της ΔΕΠΑ, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και των δήμων Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής.
Το «παρών» θα δώσουν, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης, τα Σωματεία Αρτοποιών Ροδόπης-Έβρου, ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Οστρακοκαλλιεργητών Ροδόπης, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης και ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νομού Ροδόπης. Σημαντικές είναι και οι αυτόνομες επιχειρηματικές παρουσίες, μεταξύ των οποίων αυτή της Pharmaten, της Ποτοποιίας-Οινοποιίας Θράκης και της εταιρείας «Σωληνουργεία Κομοτηνής».
Σε χώρο 400 τ.μ. θα διοργανωθεί θεματικό σαλόνι, αφιερωμένο στην «Πράσινη Ενέργεια και την Ενεργειακή Θωράκιση Κτιρίων», όπου θα εγκατασταθούν 17 επιχειρήσεις με συναφή αντικείμενα.
piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...