Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Με Κουστουρίτσα και θεματική έκθεση για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης

Πριν λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε ότι έξι εκδοτικοί οίκοι δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις του να λάβουν μέρος στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στις 24 Μαΐου. Απαντώντας πρώτα από όλα σε αυτήν εξέλιξη, η οποία, βέβαια, εύκολα εξηγείται από το ευρύτερο οικονομικά δυσχερές περιβάλλον, οι διοργανωτές της Έκθεσης ανακοίνωσαν μείωση των τιμών ενοικίου των περιπτέρων για τους εκδότες.Ξεκαθαρίστηκε ακόμη από τους ίδιους ότι η χρηματοδότηση της Έκθεσης φαίνεται από το ΕΣΠΑ και αφορά τη διοργάνωση της Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, τονίστηκε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης από άλλα κονδύλια για την πραγματοποίηση της στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η 9η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2012, στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της HELEXPO, με οργανωτές το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) / Υπουργείο Πολιτισμού, την Helexpo και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ).

Η Έκθεση εδώ και οχτώ χρόνια είναι το ετήσιο ραντεβού των εκδοτών και των αναγνωστών. Φέτος δυστυχώς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα λόγω της βαθιάς κρίσης που πλήττει τη χώρα. Έξι εκδότες δήλωσαν ότι δεν θα μπορέσουν να είναι παρόντες στο ραντεβού, 60 όμως ήδη, και παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, έχουν κάνει την εγγραφή [εκδόσεις: Πατάκη, Εστία, Μεταίχμιο, Ίκαρος, Gutemberg, Ποταμός, Ιανός, Ίων, Κυριακίδης, Καπόν, Καλέντη, Γαβριηλίδης, Σουσαέτα, Ζήτη, Κίρκη, Παρίκος, Αιώρα, Διάπλαση, Κόκκινο, Εκδοτική Αθηνών κ.λπ.] γιατί θεωρούν ότι η Έκθεση πρέπει να γίνει και ότι αν δεν διοργανωθεί θα «γυρίσουμε 10 χρόνια πίσω». Πολλοί άλλοι έχουν επίσης δηλώσει την πρόθεσή τους χωρίς να έχουν στείλει ακόμη την εγγραφή (η τελική λίστα θα δοθεί όταν λήξει η προθεσμία εγγραφών, δηλαδή στο τέλος του μήνα).

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...