Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Περισσότερα τα κρουαζιερόπλοια που θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη το 2012

The cruise ship AIDA Aura in Bergen in 2009.
The cruise ship AIDA Aura (Photo credit: Wikipedia)
Περισσότερες από 23 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, έναντι 19 πέρυσι, αναμένονται φέτος στη Θεσσαλονίκη, καθώς παρά τα «κύματα» της οικονομικής κρίσης, η πόλη φαίνεται ότι διατηρεί τη δυναμική της ως προορισμός κρουαζιέρας, με τις προσπάθειες του Οργανισμού Λιμένος από κοινού και με φορείς της περιοχής να αποδίδουν καρπούς.

Τα δέκα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, που θα «πιάσουν» φέτος στο βορειοελλαδικό λιμάνι, μπορεί να είναι προς το παρόν μειωμένα, ως αριθμός, σε σχέση με πέρυσι -οπότε είχαν δέσει στην πόλη 12- αλλά μέχρι τις αρχές Απριλίου δεν αποκλείεται να προστεθούν στη λίστα κι άλλα, κυρίως μικρότερων εταιρειών κρουαζιέρας, καθώς ανοίγει η σεζόν. Πέρυσι, τα 12 πλοία είχαν μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη 11.500 τουρίστες από διάφορες χώρες, ζωογονώντας την αγορά της πόλης, αλλά και όμορων νομών.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), από τις 23 προσεγγίσεις έχουν ήδη επιβεβαιωθεί οι 11, μέσω των τουριστικών πρακτόρων Καμπάκη και Παλατζιάν, ενώ για τις υπόλοιπες οι πληροφορίες αντλήθηκαν από σχετικές αναρτήσεις των εταιρειών κρουαζιέρας στις ιστοσελίδες τους.

Το πρόγραμμα των προσεγγίσεων από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο

Η φετινή σεζόν θα ανοίξει στις 11 Μαΐου, με το γνώριμο για τους Θεσσαλονικείς κρουαζιερόπλοιο «Ocean Majesty», το οποίο μεταφέρει Ρώσους τουρίστες σε προορισμούς θρησκευτικού τουρισμού (ακολουθώντας το δρομολόγιο Σεβαστούπολη-Θεσσαλονίκη- Πάτμος- Κωνσταντινούπολη). Το ίδιο δρομολόγιο θα επαναληφθεί στις 22 Μαΐου, ενώ και στις δύο περιπτώσεις το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει στην πόλη για εννέα ώρες, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Fra Aida Auras første cruiseanløp i Trondheim ...
Fra Aida Auras første cruiseanløp i Trondheim i 2009. (Photo credit: Wikipedia)
Το επόμενο επιβεβαιωμένο δρομολόγιο είναι αυτό του «Aida Aura», το οποίο θα δέσει στην πόλη πέντε φορές, αρχής γενομένης από τις 14 Ιουνίου, μεταφέροντας 1500 επιβάτες από χώρες της ΕΕ στη ρότα Βάρνα-Θεσσαλονίκη-Σάμος. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πλοίο, που φέτος θα δένει στη Θεσσαλονίκη από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, θα κάνει και διανυκτερεύσεις στην πόλη από το καλοκαίρι του 2013. Τα επόμενα δρομολόγια του Aida Aura έχουν προγραμματιστεί για τις 28/6, 12/7, 26/7 και 9/8.
Στις 13 Αυγούστου θα προσεγγίσει στη Θεσσαλονίκη μια ...βασίλισσα της ανατολής, το κρουαζιερόπλοιο «Orient Queen», που θα καταπλεύσει στην πόλη από τη Μυτιλήνη στις 7 το πρωί και θα αναχωρήσει για τον Βόλο στις 10 το βράδυ, μεταφέροντας περίπου 800 Κύπριους επιβάτες.
Στις 28 Σεπτεμβρίου, η Θεσσαλονίκη θα υποδεχτεί δύο κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα, τα «Minerva» της Swan Hellenic και «Aegean Odyssey» της The Luxury Cruise Company. Το μεν πρώτο θα καταπλεύσει στην πόλη τα ξημερώματα προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη και θα αναχωρήσει στις 9 το βράδυ για την Καβάλα, το δε δεύτερο θα αποπλεύσει στις 7 το βράδυ.
Στις 15 Οκτωβρίου, οι περίπου 700 Ισραηλινοί τουρίστες, επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Royal Iris», θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την αποκαλούμενη και «δεύτερη Ιερουσαλήμ» -λόγω της ισχυρής διαχρονικά εβραϊκής παρουσίας στην πόλη- Θεσσαλονίκη. Το Royal Iris, προερχόμενο από τον Βόλο, θα δέσει στη Θεσσαλονίκη στις 7 τα ξημερώματα και θα αποπλεύσει στις τέσσερις μετά το μεσημέρι, με προορισμό τη Σάμο.
Οι μη επιβεβαιωμένες από τουριστικούς πράκτορες - αλλά ανακοινωθείσες από τις εταιρείες στις ιστοσελίδες τους- αφίξεις είναι αυτές των κρουαζιερόπλοιων «Corinthian II» (στις 24 Μαΐου, στις 10 Σεπτεμβρίου και στις 16 Οκτωβρίου), «Le Levant» (στις 17 Ιουνίου) και «Costa Romantica» (στις 8 Αυγούστου). Πέραν των 17 προαναφερθεισών αφίξεων, υπάρχουν και προφορικές διαβεβαιώσεις από πλευράς εταιρειών κρουαζιέρας, οι οποίες ανεβάζουν τον μέχρι στιγμής αριθμό των προσεγγίσεων για το 2012 στις 23._
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...