Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Matinée μουσικής δωματίου με το TΡIO ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 το πρωί στις 11:45 θα πραγματοποιηθεί Matinée μουσικής δωματίου στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο συνεχίζει για 6η χρονιά τις μουσικές του εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της πολύπλευρης καλλιτεχνικής του παρουσίας στη Θεσσαλονίκη.

Το καταξιωμένο TΡIO ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αποτελείται από τους καλλιτέχνες: Εύη Δελφινοπούλου, βιολί, Δήμητρα Πάτρα, βιολοντσέλο, Μαριλένα Λιακοπούλου, πιάνο, οι οποίοι παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με έργα των Ντίνου Κωνσταντινίδη, Astor Piazzolla και Dmitri Shostakovitch.

Το ΤΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ιδρύθηκε το 1994. Οι τρείς καλλιτέχνες εμφανίζονται μαζί σε συναυλίες μουσικής δωματίου, κονσέρτα με ορχήστρες, καθώς και σε σεμινάρια μουσικής δωματίου. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει έργα διαφορετικών ρευμάτων και τάσεων της μουσικής δωματίου, ενώ ασχολούνται ιδιαίτερα και με τη σύγχρονη μουσική.

Η Εύη Δελφινοπούλου σπούδασε βιολί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Κ. Πατσαλίδη. Συνέχισε στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Graz της Αυστρίας (τάξη Χρ. Πολυζωίδη). Συμμετείχε ως κοντσερτίνο ορχηστρών σε συναυλίες που δόθηκαν στην Αυστρία, την Ισπανία, Ιταλία, Σλοβενία και Κροατία. Το 1993 έγινε μέλος της Διεθνούς Ορχήστρας Νέων «G. Mahler» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του αρχιμουσικού Claudio Abbado. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Από το 1996 έως σήμερα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής των μαθητικών μουσικών αγώνων στην κατηγορία εγχόρδων, που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και καθηγήτρια βιολιού στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

H Μαριλένα Λιακοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε πιάνο στο Κρατικό Ωδείο. Συνέχισε τις σπουδές της με τους διακεκριμένους πιανίστες και παιδαγωγούς Ντ. Μπακοπούλου (Αθήνα) και B. Ringeissen (Παρίσι). Παρόλο που συχνά εμφανίζεται σε σόλο ρεσιτάλ και ως σολίστ με ορχήστρες, στρέφεται περισσότερο στο χώρο της μουσικής δωματίου, συμπράττοντας με εξέχοντες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Έχει παρουσιαστεί και διδάξει σε μεγάλες αίθουσες της Ελλάδας και του εξωτερικού σε φεστιβάλ και master-classes Μουσικής Δωματίου, επίσης έχει ηχογραφήσει για την ελληνική και γαλλική ραδιοφωνία και τηλεόραση. Το ρεπερτόριό της καλύπτει μια ευρεία γκάμα έργων για σόλο πιάνο, κοντσέρτων και έργων μουσικής δωματίου από το Μπαρόκ μέχρι τις τελευταίες ελληνικές και διεθνείς δημιουργίες. Κατέχει τη θέση της Α΄ κορυφαίας στο πιάνο στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και διδάσκει Μουσική Δωματίου στο Κ.Ω.Θ..

Ο Δημήτρης Πάτρας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε βιολοντσέλο στο Κρατικό Ωδείο της πόλης με το Μανώλη Καζαμπάκα. Συνέχισε τις σπουδές του, με υποτροφία DAAD του γερμανικού κράτους στη Μουσική Ακαδημία του Ανοβέρου (τάξη Fr. J. Sellheim). Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης με τον André Navarra. Έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει επίσης ηχογραφήσει για ραδιοφωνίες της Ελλάδας, Γερμανίας και Δανίας. Είναι μέλος κριτικών επιτροπών σε διεθνείς διαγωνισμούς βιολοντσέλου και μουσικής δωματίου. Εκπροσώπησε πολλές φορές τη χώρα του σε πανευρωπαϊκές συναντήσεις μουσικών για την προώθηση της μουσικής του 20ου αιώνα. Διατέλεσε επί δεκαπενταετία κορυφαίος σόλο βιολοντσελίστας στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με την καλλιτεχνική του πορεία ως εκτελεστής, διδάσκει σε τακτική βάση στο Κ.Ω.Θ. καθώς και σε διεθνή μουσικά σεμινάρια Master Class. Είναι αναπληρωτής καθηγητής βιολοντσέλου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Εισιτήρια προς 10 ευρώ (νεανικό 5 ευρώ) θα προπωλούνται από την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 στο πωλητήριο του ΜΜΣΤ (ώρες Μουσείου) και πριν από την εκδήλωση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ 154 (ΔΕΘ-HELEXPO)
546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τ.: 2310 240002 , 2310 281212
Τ + F: 2310 281567
E: mmcart@mmca.org.gr
Site: http://www.mmca.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...