Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Με «άλλη» προσέγγιση οι Νέοι Αγρότες Ροδόπης

Μια «άλλη» ενδιαφέρουσα προσέγγιση αναζήτησαν και πέτυχαν οι συγκεντρωθέντες στην συζήτηση της 3/9/11, στον φιλόξενο χώρο του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Κομοτηνής.

Στην πολύ σημαντική συμμετοχή με προτάσεις και λύσεις, επισημαίνουμε την συμμετοχή σχεδόν όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, και στην συγκρότηση Ομάδας Πρωτοβουλίας για την ενημέρωση των Νέων Αγροτών των τεσσάρων δήμων της Ροδόπης, με την τεχνική υποστήριξη εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Ο κ. Δ. Μιχαηλίδης επεσήμανε επιγραμματικά τα σημαντικά θέματα που φαίνεται ότι απασχολούν τους Νέους Αγρότες, όπως καταγράφονται από τις ανακοινώσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ. Μεταξύ άλλων είναι το ελπιδοφόρο μέλλον του αγροτοδιατροφικού τομέα, τα εμπόδια στην πλήρη ανάπτυξη των αγροτικών επαγγελμάτων, η συστηματική νόθευση του αγροτικού χώρου με «μαϊμού» αγρότες, ο «μονόδρομος» του μέλλοντος του αγροτικού κόσμου μέσω της κοινωνίας (συνεταιρισμοί κλπ) ή της αγοράς (δημοπρατήρια), η παντελής απουσία έως αρνητική αντιμετώπιση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, η παγιοποίηση της άποψης ότι αγρότης είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, καθώς επίσης και του στόχου της αυτάρκειας των τοπικών κοινωνιών, της προώθησης των Τοπικών Συμφώνων και των Τοπικών Εφοδιαστικών Αλυσίδων.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...