Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Έναρξη λειτουργίας Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας για μετανάστες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας
Έναρξη μαθημάτων στις 10/10
Επαναλαμβάνεται για τρίτη συνεχή χρονιά η πρωτοποριακή και ιδιαίτερα επιτυχημένη λειτουργία του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας
το οποίο απευθύνεται σε μετανάστες συμπολίτες μας. Πρόκειται για μια συνεργασία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Δημοτικής Επιχείρησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών με την Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και με την υποστήριξη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών.
Η έναρξη του σχολικού έτους θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου, ενώ φέτος το Σχολείο διευρύνεται και εκτός από τη Δημοτική Ενότητα Συκεών, τμήματα θα λειτουργήσουν και στη Δ.Ε. Νεάπολης. Τα δίωρα μαθήματα θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα απογευματινές ώρες, θα διαρκέσουν έως τον Ιούνιο και πραγματοποιούνται από εκπαιδευτικούς εξειδικευμένους στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Λειτουργούν τμήματα αρχάριων και προχωρημένων και φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών (Οδ. και Απ.Φωκά 17-Ναούσης) και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νεάπολης (Ελ.Βενιζέλου 125).
Οι εγγραφές συνεχίζονται έως τις 30 Σεπτεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με:
* το Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών (ισόγειο δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών, Στρ. Σαράφη 1, Συκιές, 2313 313 151 ),
* το Συμβουλευτικό Σταθμό Νεάπολης (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, 2ος όροφος, Ελ. Βενιζέλου 125 Νεάπολη, 2310 671 100 εσωτ. 123),
* το Συμβουλευτικό Σταθμό Πεύκων (Ειρήνης 19, δημοτικό κατάστημα Πεύκων, ισόγειο, 2313 502 226 ) και
* το Συμβουλευτικό Σταθμό Αγίου Παύλου (Πρ.Β. Μυρώνη 2, Δημοτικό Ωδείο, 2310 213160 ).
«Η λειτουργία του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας ενισχύει τις δράσεις μας για την ομαλή ένταξη των οικονομικών μεταναστών στην τοπική κοινωνία και την απαιτητική αγορά εργασίας. Λειτουργούμε το Γραφείο Αλλοδαπών σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, ενώ μέσω των δομών του Συμβουλευτικού Σταθμού και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες οι αλλοδαποί συμπολίτες μας απολαμβάνουν υπηρεσίες συμβουλευτικής επί επαγγελματικών θεμάτων, κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και νομικής πληροφόρησης», επισημαίνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης, και προσθέτουν: «Ο δήμος μας είναι ένας ανοικτός δήμος που αγκαλιάζει τους μετανάστες. Θέλουμε όλοι όσοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μας να τον αισθάνονται ως δεύτερο σπίτι τους».

Φωτό: Από τη λήξη των περσινών τμημάτων του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...