Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τη μεταφορά των μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί από τον Δήμο Θέρμης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας άμεση λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών και της ομαλής λειτουργίας των σχολείων.


Στον Δήμο Θέρμης, με τους 17 οικισμούς διασκορπισμένους σε έκταση 385.321 στρεμμάτων, υπάρχουν περίπου 2.500 μαθητές, οι οποίοι για να έχουν πρόσβαση στο σχολείο τους χρειάζονται μεταφορικό μέσον. 

Το πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών θέτει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και την πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση.

Οι κινητοποιήσεις έχουν ως βασικό αίτημα την άμεση εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς.

«Όλη η σχολική κοινότητα επαφίεται στην καλή πρόθεση των λεωφορειούχων να κάνουμε χαμηλότερες τιμές για τα δρομολόγια… δεν το κάνουν. Απαιτούμε να δεσμευτεί η κυβέρνηση αυτό το 0,36 που δικαιούνται οι γονείς με βάση τον νόμο να το διαπραγματευτούν, γιατί είναι παραπάνω από τον μαθηματικό τύπο, να το διαπραγματευτούν με τους λεωφορειούχους και να μας δώσουν λύση...» είπε ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Πηγή: thesstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...