Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Εχασε τη μάχη για τη ζωή ο Αλέκος Φτίκας

Εφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 68 χρονών, ο καρδιολόγος Αλέκος Φτίκας, ο οποίος αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα προβλήματα υγείας.


Μέχρι πριν από λίγο καιρό, προσέφερε ακούραστα τις υπηρεσίες του σε συμπολίτες που τον είχαν ανάγκη ενώ διετέλεσε και πρόεδρος στη συντονιστική επιτροπή των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη. Αγωνιστής της Αριστεράς, ο Αλέκος Φτίκας δικάστηκε από στρατοδικείο στα χρόνια της χούντας για την αντιδικτατορική του δράση.

Συλλυπητήριες εγκάρδιες ευχές στην αγαπημένη του σύζυγο και τις κόρες του απευθύνουν οι φίλοι της συντονιστικής επιτροπής, το ΔΣ, οι συνάδελφοί του, όλοι οι εθελοντές, το προσωπικό και οι ασθενείς των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη. «Αποχαιρετούμε με αγάπη και ευγνωμοσύνη για την προσφορά του τον καρδιολόγο και πρώην πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής του παραρτήματος Θεσσαλονίκης. Η ακεραιότητα του χαρακτήρος του, η ανθρωπιστική του στάση και η ανιδιοτελής προσφορά σε όσους είχαν ανάγκη, αλλά και η υποστήριξη του έργου της οργάνωσης αποτελούν για όλους μας φωτεινό σηματοδότη στο δύσκολο δρόμο που διανύουμε», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Για τον ξαφνικό θάνατο του φιλάνθρωπου καρδιολόγου, που μέχρι τελευταία στιγμή ήταν μάχιμος γιατρός, εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση και το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης. «Τις σκοτεινές εποχές της χούντας ο Αλέκος Φτίκας δικάστηκε από στρατοδικείο για την αντιδικτατορική του δράση. Μέχρι το τέλος αφιερωμένος στην Ιατρική συμμετείχε στους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες - για χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του στους Γιατρούς του Κόσμου (μέχρι πρότινος διετέλεσε πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης), ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε πιστά και τον δικό μας αγώνα στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης. Ο Αλέκος Φτίκας συμμετείχε από την πρώτη στιγμή και στη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης και εργάστηκε συστηματικά στο ιατρείο μας, κάνοντας τακτικό καρδιολογικό ιατρείο για τους ανασφάλιστους ασθενείς μας. Θα τον θυμόμαστε για την ουσιαστική του συνεισφορά στους αγώνες, στην Ιατρική και την ψυχή με την οποία αφιερώθηκε στο κίνημα, σε έναν διαρκή αγώνα για την άρση των εγκληματικών αποκλεισμών από την περίθαλψη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή, θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους φίλους του», τονίζεται στην ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης.

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του εκφράζει με ανακοίνωσή του και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει, ο Αλέκος Φτίκας ήταν αγωνιστής της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, «παρών μέχρι την τελευταία στιγμή στους λαϊκούς και τους κοινωνικούς αγώνες, προσέφερε τις υπηρεσίες του κοινωνικό ιατρείο και ήταν πρόεδρος στη συντονιστική επιτροπή τω Γιατρών του Κόσμου». ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...