Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τον εκβίαζαν με φωτογραφίες και ζητούσαν 30.000 ευρώ

Με φωτογραφίες ροζ περιεχομένου που βρήκαν στο κινητό του, δύο άτομα εκβίαζαν 59χρονο προσπαθώντας να του αποσπάσουν 30.000 ευρώ. 

Το θύμα έκανε καταγγελία στις αστυνομικές αρχές και τελικά η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Οπως έγινε γνωστό ήδη συνελήφθη ένας 53χρονος, ενώ αναζητείται και ένας 44χρονος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία», «κλοπής» και παράβασης του νόμου «περί όπλων».

Η υπόθεση γωστοποιήθηκε ύστερα από καταγγελία του 59χρονου, σύμφωνα με την οποία δύο άτομα απαιτούσαν από αυτόν από τον Ιούλιο το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, για να μην στείλουν στο οικογενειακό του περιβάλλον φωτογραφικό υλικό που απεικόνιζε προσωπικές του στιγμές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεκριμένες φωτογραφίες βρίσκονταν στο κινητό τηλέφωνο του 59χρονου, το οποίο είχε κλαπεί από το σπίτι του κατά τη διάρκεια διάρρηξης που είχε σημειωθεί το 2011.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 53χρονος, ο οποίος μάλιστα είναι γνωστός του θύματος και συνελήφθη χτες από αστυνομικούς του τμήματος εκβιαστών σε περιοχή των Ιωαννίνων. Επίσης προέκυψε ότι ο 53χρονος είχε ως συνεργό του και έναν 44χρονο, ο οποίος αναζητείται. Επειτα από έρευνα που διενεργήθηκε, στην κατοχή και στο σπίτι του 53χρονου που συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρία πιστόλια τύπου REPLICA, δέκα φυσίγγια, πέντε αστυνομικοί ράβδοι, μία ξιφολόγχη, τέσσερα μαχαίρια, δεκαπέντε κινητά τηλέφωνα και δύο γάντζοι αναρρίχησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...