Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν περί τα 1.300 λαθραία πακέτα τσιγάρων

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Τη σύλληψη τεσσάρων υπηκόων Πακιστάν ηλικίας 30, 31, 34 και 35 ετών, πέτυχαν στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές αρχές για λαθρεμπορία τσιγάρων.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ότι ο 34χρονος διακινεί στην πόλη του Κιλκίς μεγάλες ποσότητες λαθραίων πακέτων τσιγάρων και ότι συνεργάζεται με άλλους ομοεθνείς του και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί αρχικά εντόπισαν τον 31χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 σάκος και 1 σακούλα οι οποίες περιείχαν 343 λαθραία πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι υπόλοιποι τρείς υπήκοοι Πακιστάν στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο 2 χάρτινες κούτες, οι οποίες περιείχαν 998 λαθραία πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών.

Τα κατασχεθέντα πακέτων τσιγάρων δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1.341 πακέτα τσιγάρων, τα οποία απεστάλησαν στο Τελωνείο Θεσσαλονίκης για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...