Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μίζα 95.000 δολαρίων σε εφοριακό στη Θεσσαλονίκη - «Το κάναμε γιατί αυτό συνηθίζεται στην Ελλάδα», λέει η εταιρεία

Ποιος είναι ο τρόπος για να γλιτώσει μία εταιρεία από φόρους 2,35 εκατ. ευρώ; Να δώσει μίζα σε εφοριακό, αφού κάτι τέτοιο συνηθίζεται στην Ελλάδα.


Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν εκπρόσωποι αμερικανικής καπνοβιομηχανίας, που είναι στο επίκεντρο υπόθεσης για χρηματισμό μίας εφοριακού στη Θεσσαλονίκη με 95.000 δολάρια.

Το ζήτημα ήρθε στο φως από την αμερικανική υπηρεσία για την πάταξη της διαφθοράς. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, το Μάρτιο του 2003 χρημάτισαν την εν λόγω εφοριακό. Στόχος η επιχείρηση να εμφανίσει μεγάλες ζημιές και να απαλλαγεί από φόρους ύψους 2,35 εκατ. ευρώ, για το χρονικό διάστημα 1995-2001, καταβάλλοντας μόνο 650.000 ευρώ.

Μάλιστα, όπως κατέθεσαν εκπρόσωποι της εταιρείας, οι ίδιοι προέβησαν στην ενέργεια αυτή, καθώς «η πρακτική του χρηματισμού είναι συνηθισμένη στην Ελλάδα». Από τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, η μίζα έφτασε στις τσέπες τριμελούς κλιμακίου ελεγκτών, το οποίο αποτελούνταν από την εν ενεργεί εφοριακό και δύο συναδέλφους της που πλέον έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Για την υπόθεση διέταξε εισαγγελική έρευνα ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος, ο οποίος, πέρα από τις ποινικές ευθύνες που ζητάει να ερευνηθούν, έδωσε εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκόμενων προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...