Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Αθώοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι κατηγορούνταν για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών.


Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2010 μετά από καταγγελία που είχε γίνει. Στο ντουλάπι του τότε διευθυντή και του υπαστυνόμου της Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης είχαν βρεθεί 214 γραμμάρια ηρωίνης και μικροποσότητα κοκαΐνης αντίστοιχα.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν εκτός από τους δύο αξιωματικούς, ένας ημεδαπός, οδηγός του τότε προέδρου της ΔΕΘ και δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους αστυνομικούς λόγω αμφιβολιών, όπως και τους δύο Αλβανούς, που κατηγορούνταν για διάθεση και ηθική αυτουργία στη διάθεση ναρκωτικών ενώ ο υπάλληλος της ΔΕΘ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 40 μηνών για κατοχή ναρκωτικών.

Στην απολογία τους οι δύο αξιωματικοί υποστήριξαν ότι τα ναρκωτικά προήλθαν από υποθέσεις που είχαν εξιχνιάσει, τονίζοντας ότι δεν είχε παρέλθει το χρονικό διάστημα που ήταν υποχρεωμένοι να ενημερώσουν και τυπικά την υπηρεσία.

Πληροφορίες από thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...