Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Η Καβάλα στηρίζει τη Θεσσαλονίκη, για το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014

Την υποστήριξη της Καβάλας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Θεσσαλονίκη για να λάβει το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Καβάλας Χριστόδουλος Μιχαλάκης, υποδεχόμενος σήμερα το μεσημέρι, στο δημαρχείο της πόλης, εθελοντές ποδηλάτες που μεταφέρουν πάνω σε δυο ρόδες το μήνυμα της «Νύμφης του Θερμαϊκού» για τη διεκδίκηση του τίτλου.
Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν σήμερα το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήξουν στον Έβρο, δίνοντας το «παρών» στη συνάντηση νεολαίας στον ποταμό Άρδα.
Ο κ. Μιχαλάκης συνεχάρη τους ποδηλάτες γι' αυτή την εθελοντική πρωτοβουλία και απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του Δήμου Θεσσαλονίκης, δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Ελευθεριάδη, τού ευχήθηκε καλή επιτυχία στην όλη προσπάθεια.
Στα όρια του Δήμου Καβάλας, τους ποδηλάτες από τη Θεσσαλονίκη συνόδευσαν μέχρι την πόλη ποδηλάτες από τον καβαλιώτικο σύλλογο «ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ».
Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, μαζί με το Ηράκλειο Κρήτης και το Ιβάνοβο της Ρωσίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, της μεγαλύτερης πλατφόρμας μη κυβερνητικών οργανώσεων νεολαίας στην Ευρώπη, που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απονέμουν το συγκεκριμένο τίτλο σε πόλεις, που παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, ιδεών, προτάσεων και συνεργασίας για τους νέους σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για έναν χρόνο.
Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το Νοέμβριο, στην Μπράγκα της Πορτογαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...