Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ορθοπεταλιά από τη Θεσσαλονίκη για τον Άρδα του Έβρου!!

«Θεσσαλονίκη- Άρδας σε δύο ρόδες». Με το σύνθημα αυτό δέκα εθελοντές ποδηλάτες αναχώρησαν σήμερα το πρωί από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με προορισμό το Φεστιβάλ του Άρδα στον Έβρο και βασικό τους στόχο τη διάδοση της ...υποψηφιότητας της πόλης για το θεσμό της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014», μέχρι το …τελευταίο μέτρο της Ελλάδας.

Η προσπάθεια της Αντιδημαρχίας Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρις ότου η πόλη πάρει το χρίσμα από το Ευρωπαίκό Φόρουμ Νεολαίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προσεχή Νοέμβριο στην Μπράγκα της Πορτογαλίας.
Οι εθελοντές του «Θεσσαλονίκη 2014» και συγκεκριμένα οι αθλητές των πέντε συλλόγων (Βέλος, ΠΑΟΚ, Χίλια Δέντρα, Ηρακλή και ΒΑΟ), θα διανύσουν μία απόσταση 488 χιλιομέτρων, μέχρι να φτάσουν στο χώρο όπου θα αρχίσει αύριο το Φεστιβάλ του Άρδα, για να φωνάξουν με όλη τους τη δύναμη στη 17η Συνάντηση Νέων , ότι « η Θεσσαλονίκη δικαιούται, αξίζει και μπορεί, να γίνει η «Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε δύο χρόνια».
Ολόκληρη η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται κυριολεκτικά στο πόδι για να υποδεχτούν τους πρεσβευτές της Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα περάσουν σήμερα από τις πόλεις της Δράμας , της Καβάλας και της Ξάνθης(όπου και θα διανυκτερεύσουν) και αύριο από την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη για να φτάσουν τελικά το απόγευμα στην Ορεστιάδα και στις 21:00 στον Άρδα, όπου και θα κάνουν θριαμβευτική είσοδο με την έναρξη του Φεστιβάλ.
Σε κάθε δήμο οι ποδηλάτες θα κάνουν τριαντάλεπτη στάση αφήνοντας μία αφίσα-κάδρο της διεκδίκησης, προκειμένου να διαδώσουν με τον τρόπο τους την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης, ενώ θα ενισχύονται και από δύο με τρεις ποδηλάτες οι οποίοι και θα προστίθενται στην «ποδηλατική φάλαγγα».
«Πρόκειται για μια δράση που σκοπεύει να κινητοποιήσει ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ,να ευαισθητοποιήσει κάθε κάτοικο της Μακεδονίας όπως και να διατρανώσει τη θέληση της Θεσσαλονίκης να αναλάβει τα ηνία της Ευρώπης για το 2014. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η Νεολαία αυτής της πόλης ανησυχεί, προβληματίζεται , βλέπει τι γίνεται και συμμετέχει στη διαμόρφωση ενός καλύτερου κλίματος και μιας σαφώς πιο ιδανικής κοινωνίας», τόνισε σχετικά η Αντιδήμαρχος Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών κ. Μαρία Πασχαλίδου.
Η πρωτοβουλία αυτή εκτός από την στήριξη της υποψηφιότητας στρέφεται και προς την κατεύθυνση ανάδειξης του ποδηλάτου, όπως και οι δύο μελλοντικές δράσεις «το Ντάουν Χιλ από το Σέίχ Σου» και το «Σιρκουί στο κέντρο της πόλης», που μελετάει και οργανώνει η Αντιδημαρχία Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών για το επόμενο χρονικό διάστημα(τέλη Οκτωβρίου).


salonicanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...