Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Καλαμαριά: «Ημέρα Κυκλοφοριακής Αγωγής» για τους... μικρούς δημότες

Kids on the busImage by roarpett via FlickrΣτα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης, μέσα από παιχνίδι, θα μυηθούν οι μικροί δημότες της Καλαμαριάς, σήμερα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία δημαρχείου), μέσω της δράσης «Ημέρα Κυκλοφοριακής Αγωγής».
Η πλατεία του δημαρχείου θα διαμορφωθεί με δρόμους όπου θα τοποθετηθούν σήματα του ΚΟΚ, ενώ ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια και  ποδήλατα θα περιμένουν τους μικρούς φίλους για να τους μάθουν την κυκλοφοριακή συμπεριφορά. Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός να προσφέρει μια ποιοτική διέξοδο ψυχαγωγίας στα παιδιά και αφετέρου να  τους δώσει, όχι μόνο απλές γνώσεις  των σημάτων κυκλοφορίας, αλλά να τους κάνει να κατανοήσουν και τις κινήσεις τους μέσα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Η «Ημέρα Κυκλοφοριακής Αγωγής» οργανώνεται από το τμήμα Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πολιτιστικού θεσμού «Καλοκαιρινή πλατεία».
Αξίζει να αναφερθεί ότι η «Καλοκαιρινή Πλατεία», είναι ένας πολιτιστικός θεσμός του δήμου που πραγματοποιείται μέσα στον Ιούλιο, με σκοπό να προσφέρει, σε όσους παραμένουν αυτή την περίοδο στην πόλη, τη δυνατότητα αλλά και την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να χαλαρώσουν μέσα από τις διάφορες μορφές τέχνης που περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...