Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους του «Αγίου Παντελεήμονα»

the logo of syriza
(Photo credit: Wikipedia)
Κοντά στους εργαζομένους του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Αγιος Παντελεήμονας» βρέθηκε χτες αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το ίδρυμα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, υποφέρει εξαιτίας των συνεχών μειώσεων προσωπικού. Αποτέλεσμα, στη νυχτερινή βάρδια οι επτά εργαζόμενοι να αντιστοιχούν σε… 376 περιθαλπόμενους!

Οπως εξήγησαν οι εργαζόμενοι, αναφέρθηκαν στις περικοπές σε μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν επέλθει από την ψήφιση των μνημονιακών νόμων, στην μη καταβολή νυχτερινών, αργιών και υπερωριών πολλών μηνών και στον φόβο της απόλυσης μέσω του μέτρου της διαθεσιμότητας που θα οδηγήσει το ίδρυμα σε βέβαιη αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του απέναντι στους ασθενείς.

Η αντιπροσωπεία δήλωσε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στα αιτήματα των εργαζομένων και του θεραπευτηρίου. Παράλληλα, τόνισε ότι για να υπάρξει απαλλαγή από τις βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης που κλείνουν τις δομές πρόνοιας, αφήνουν στο δρόμο εργαζόμενους και καταπατούν τα δικαιώματά τους, θα πρέπει να ανατραπεί η σημερινή κυβέρνηση.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης που επισκέφτηκε το ίδρυμα συμμετείχαν η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΚΚΕ Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και ο Τάκης Θεοδοσιάδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δήμου Παύλου Μελά «Αλληλεγγύη για το Κοινό μας Μέλλον».

Στη διάρκεια της περιοδείας, η αντιπροσωπία επισκέφτηκε τους χώρους του θεραπευτηρίου, συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων, με ασθενείς που φιλοξενούνται στο ίδρυμα αλλά και με την διοίκηση.

Η κ. Χαραλαμπίδου δεσμεύτηκε ότι θα φέρει άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη Βουλή.    
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...