Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το κατάστημα «Φωκάς»

Διαμαρτύρονται για την έξωση της εταιρίας από το κτίριο


Συγκεντρωμένοι έξω από το κατάστημα «Φωκάς» στην οδό Τσιμισκή παραμένουν εργαζόμενοι του καταστήματος, που διαμαρτύρονται για την έξωση της εταιρίας από το κτίριο, στην οποία προχώρησε την Παρασκευή η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, μονή Αγίας Θεοδώρας, εξ αιτίας καθυστερούμενων ενοικίων.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων έκανε πορεία ως τη μητρόπολη Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τον πατέρα Δαβίδ, στον οποίο έθεσε τα αιτήματά της για να ξανανοίξει το κατάστημα, χωρίς πάντως να υπάρξει αποτέλεσμα.

Τους εργαζόμενους επισκέφθηκαν και μέλη της οικογένειας Φωκά και τους διαβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την εκκλησία για να βρεθεί λύση. Μέρος των εργαζόμενων της εταιρίας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ενώ περίπου 180 εργάζονταν μέχρι την Παρασκευή στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Σε ανακοίνωσή τους, εργαζόμενοι του «Φωκά», εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να χάσουν τη δουλειά τους 600 άτομα, επισημαίνουν ότι η εταιρία «προχώρησε με επιτυχία στο άρθρο 99» και «εξασφάλισε χρήματα για το διακανονισμό που απαίτησε η εκκλησία», ενώ κάνει λόγο για «ξένα συμφέροντα που αποπροσανατολίζουν την εκκλησία» και απορρίπτουν την προοπτική να ανοίξει το κατάστημα με άλλον εργοδότη.

«Η Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας δε θυμάται πως έχει εξ ολοκλήρου ανακαινιστεί με δωρεά της οικογένειας Φωκά;» υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωσή του, ο εμπορικός σύλλογος υπογραμμίζει ότι η αγορά της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή, «έγινε πιο φτωχή» με την έξωση στο κατάστημα που λειτουργούσε εδώ και 39 χρόνια, ενώ «είχε προηγηθεί το λουκέτο που έβαλε η εταιρία στο ιστορικό κατάστημα της οδού Ερμού-Βενιζέλου, το οποίο λειτουργούσε από το 1958».

«Αναρωτήθηκε κανείς όλα αυτά τα χρόνια, τι προσέφερε η εταιρία «Φωκάς» στην πόλη μας; Πόσοι εργαζόμενοι απασχολήθηκαν και έζησαν τις οικογένειές τους; Γι' αυτό τιμωρείται η επιχείρηση «Φωκάς»; διερωτάται ο εμπορικός σύλλογος και εκφράζει την ελπίδα ότι «οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες και θετικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...