Παράλληλα δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την υλοποίηση του πάγιου αιτήματος για την εισαγωγή φυσικού αερίου στο μείγμα καυσίμων
Σε 3,9 δισ. ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος τα άμεσα και έμμεσα οφέλη για τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας από την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ.
Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Μάκης Παπαγεωργίου μιλώντας σε διημερίδα στη Φλώρινα, τα άμεσα οικονομικά οφέλη υπολογίζονται σε 2,4 δισ. ευρώ και τα έμμεσα σε 1,5 δισ. ευρώ.
Σημείωσε ακόμη, ότι πέρα από τις θετικές επιπτώσεις κατά την κατασκευή του έργου, με τον αγωγό TAP δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της περιοχής, την εισαγωγή φυσικού αερίου στο μείγμα καυσίμων της Δυτικής Μακεδονίας, με πολλαπλές συνέργειες για την τοπική οικονομία.
Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου της Βεύης. «Με τη σύμβαση που σύντομα θα φέρουμε προς ψήφιση στη Βουλή διασφαλίζουμε πως περίπου 450 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης θα δημιουργηθούν άμεσα. Εξασφαλίζουμε, παράλληλα, πως οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα από την τοπική κοινωνία, αλλά και από όσους έμειναν άνεργοι, έχοντας εμπειρία από τη δουλειά στην προηγούμενη εκμετάλλευση» είπε ο υφυπουργός.
Υπογράμμισε, τέλος, τη σημασία κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα από τη ΔΕΗ, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει, με τη βοήθεια της κυβέρνησης, μακροπρόθεσμο δάνειο ύψους 739 εκατ. ευρώ από κοινοπραξία ξένων τραπεζών για τη χρηματοδότησή της, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, γεγονός που αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» στις δυνατότητες και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!