Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

«Σπάει» σε πολιτικό και εμπορικό κομμάτι η ΔΕΘ;

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διαχωρισμού τους, ώστε να αποφεύγονται οι επιπτώσεις των επεισοδίων και της έντασης


Το ενδεχόμενο διαχωρισμού μεταξύ του πολιτικού και του εμπορικού κομματιού της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) εξετάζεται αρμοδίως, ώστε να αποφεύγονται οι αρνητικές επιπτώσεις των επεισοδίων -ή του κλίματος έντασης- για την πόλη της Θεσσαλονίκης και την ίδια τη διοργάνωση κάθε Σεπτέμβριο.

Μεταξύ των προτάσεων που η διοίκηση της ΔΕΘ - HELEXPO AE επεξεργάζεται, προκειμένου να τις καταθέσει στην κυβέρνηση και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, περιλαμβάνεται η σύνδεση της πολιτικής παρουσίας στην πόλη με τη διοργάνωση ενός νέου φόρουμ ανταλλαγής απόψεων, στο πλαίσιο ενός "μικρού Νταβός" για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (τη συγκεκριμένη πρόταση η διοίκηση της ΔΕΘ ΑΕ την είχε πρωτοδιατυπώσει πέρυσι).

Στο μεταξύ, εν αναμονή των εξελίξεων, έσοδα δύο εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, απέφερε στη ΔΕΘ - HELEXPO AE η 78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία -η πρώτη που διοργάνωσε ο ενοποιημένος εκθεσιακός φορέας ύστερα από 14 χρόνια- αποδείχτηκε "γούρικη" για τα οικονομικά της μεγέθη.

Τα παραπάνω επισημαίνει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΔΕΘ - HELEXPO AE, Tάσος Τζήκας.

Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι οι στρατηγικές συνεργασίες, που αναζητά διεθνώς η εταιρεία, δεν είναι απαραίτητο να αφορούν συνολικά τη ΔΕΘ - Helexpo, αλλά ενδέχεται να αναπτυχθούν ανά κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...