Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Δυο ληστείες και μια εξιχνίαση στην Καστοριά

Ένοπλοι κακοποιοί εισέβαλαν σε σπίτια ηλικιωμένων τους οποίους φίμωσαν και στη συνέχεια άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα


«Δίδυμο» ενόπλων κακοποιών εισβάλλει σε σπίτια στα χωριά της Καστοριάς και ληστεύει τους ενοίκους. Μέσα σε λίγες ώρες, οι δράστες χτύπησαν δυο φορές με θύματα ηλικιωμένους τους οποίους φίμωσαν σε διαφορετικές περιοχές του νομού.

Στην πιο πρόσφατη περίπτωση, τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δύο άγνωστοι τρύπωσαν στο σπίτι όπου κατοικούν ένας 69χρονος με την 64χρονη σύζυγό του και, αφού τους ακινητοποίησαν με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού, τους φίμωσαν και ερεύνησαν όλα τα δωμάτια. Άρπαξαν 600 ευρώ, 500 δολάρια, κοσμήματα και ηλεκτρονικά είδη και πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους με το οποίο διέφυγαν. Το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Νεστόριο Καστοριάς και εξετάστηκε για δακτυλικά αποτυπώματα από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Νεστορίου, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί και αναζητούνται.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, οι ίδιοι σύμφωνα με τις περιγραφές κακοποιοί είχαν εισβάλει στο σπίτι μιας 83χρονης γυναίκας στο Καστανόφυτο Καστοριάς, την χτύπησαν και τη φίμωσαν με πλαστική ταινία. Άρπαξαν 130 ευρώ που είχε όλα κι όλα η ηλικιωμένη, της έβγαλαν με τη βία από το χέρι και τη βέρα της και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Το θύμα ειδοποίησε το αστυνομικό τμήμα Άργους Ορεστικού, το οποίο αναζητά τους άγνωστους ληστές.

*** Ωστόσο, μια ληστεία που είχε γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου σε βάρος ενός 64χρονου και της 60χρονης συζύγου του στη Διποταμία εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καστοριάς. Από την αξιοποίηση των στοιχείων διαπιστώθηκε ότι οι δύο από τους τρεις ληστές που τους χτύπησαν και άρπαξαν 1.700 ευρώ, κοσμήματα, ένα κινητό και ένα πορτοφόλι, είναι Αλβανοί ηλικίας 26 και 28 χρόνων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...